HomeDerde klasseDoCoSHistorische overwinning voor zaterdagtak DoCoS

Historische overwinning voor zaterdagtak DoCoS

-

ts-docos(Zaterdag,3A)- Eindelijk was het dan zover. Wat nieuwkomer DoCoS niet lukte in de eerste vijf wedstrijden, kwam nu wel in orde: voor het eerst winnen in de derde klasse. Slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van Joop Lankhaar werd Koudekerk, een ploeg die juist nog aspiraties had om mee te doen in de strijd om de eerste periodetitel. De Leidse ploeg won met 2-1, mede door een laat doelpunt van Maik Groote, die overigens ook verantwoordelijk was voor het eerste doelpunt. Voor Alex Redels team scoorde Sidney de Schepper vanaf de kalkstip.

IMG 3581 resultaatVooraf had aanvaller Chris van Empel al wel een goed gevoel bij de in te halen wedstrijd. ,,Het moest er gewoon een keer van komen. De trainingen verliepen echt heel goed en dan voel je dat die eerste overwinning eraan zit te komen. Op de trainingen zag ik de voorbije week ook alleen maar ballen de kruising invliegen van onze buitenspelers. Gelukkig kwam het er nu eens uit tijdens een wedstrijd, want ook daarvoor werd er al wel prima getraind.”

(Inzet foto: strijd was er volop in de Leidse Mors)

Vooral over de eerste helft was Van Empel te spreken. ,,Wij waren voor rust beter en kwamen eindelijk eens op voorsprong. We hebben al regelmatig wedstrijden gespeeld waarin we na een helft al achter de feiten aanliepen. Na rust vond ik Koudekerk wel wat beter en een gelijkspel zou misschien de verhouding juist hebben weergegeven, maar dat maakt nu niet meer uit. Bij ons was de ontlading groot.”

IMG 3612 resultaatVan Empel had wel een verklaring voor de opleving van zijn ploeg. ,,Ik heb ons middenveld heel nadrukkelijk gezien. Daar hebben we de strijd gewonnen. In voorgaande wedstrijden waren de gaten te groot en werden we uit elkaar gespeeld. Ondanks dat ik vind dat Koudekerk een hoop voetballend vermogen heeft en ook probeert te voetballen zonder alleen maar de lange bal te hanteren, hielden we stand en dat geeft veel vertrouwen naar de komende weken. Ik denk dat ik realistisch ben als ik zeg dat wij ons simpelweg moeten handhaven. Dit is een leerjaar en daarin speel je jezelf echt niet zomaar in het linkerrijtje. In de vierde klasse kon je een bal aannemen, om je heen kijken en dan gaan handelen. Dat is nu wel over. In deze klasse word je zo verrot geschopt als je er te lang over doet. Dit zijn voor ons nieuwe wetten en dus moeten we niet te hoog van de toren blazen.”

(Inzet foto: DoCoS kan een feestje vieren, Koudekerk met de handen in het haar).

Groote, die vorig seizoen de tegenstander om de haverklap liet aftrappen, was dus de grote man aan DoCoS-zijde, maar Van Empel voelt er meer voor om zijn team op te hemelen. Onze doelman (Mitchel van Abswoude, red.) deed het ook prima en zoals gezegd stond ons middenveld nu ook goed. Verdedigend stak het eveneens goed in elkaar dus ik denk dat het op zijn plaats is om het gehele team dit keer een pluim te geven. Maar dat werd dan ook de hoogste tijd.”

DoCoS treft nu achtereenvolgens Oegstgeest en LSVV’70, ploegen die ook (nog) niet hoog genoteerd staan. ,,Deze zege heeft dan pas waarde als we uit die twee wedstrijden zes punten halen. Dan pas hebben we lucht en aansluiting, want het blijft een feit dat we moeizaam gestart zijn.”