HomeDerde klasseDoCoSMaik Groote (DoCoS): ,,Zo makkelijk ging het echt niet”

Maik Groote (DoCoS): ,,Zo makkelijk ging het echt niet”

-

ts-docos(Zaterdag, 4A)- DoCoS is weer een stapje dichterbij de titel na een ogenschijnlijk eenvoudige overwinning bij Warmunda (1-4). De zaterdagtak van de roodwitten speelde vorig seizoen bij toetreding in de vierde klasse geen rol van betekenis, maar na veertien wedstrijden dit seizoen ziet het er bijzonder rooskleurig uit voor Joop Lankhaar en zijn klas met overwegend jonge leerlingen.

Vorige week werd DVC al gesloopt met 6-1, mede door vijf goals van Maik Groote. De aanvaller zag zichzelf nu niet terug in de administratie, maar maalde daar niet om. Voor hem tellen de punten. Het aftellen is begonnen en men wil in de Mors een feest vieren straks. De derde klasse lonkt. En dus stadsderby’s met mogelijkerwijs Lugdunum, Roodenburg en VV Leiden.

Groote in eerste instantie over de wedstrijd. ,,Het ging echt niet zo makkelijk voor ons. De ‘kleintjes’ zakken in tegen ons en wij moeten elke week daar doorheen zien te breken. Dat lukte niet bepaald in de eerste helft en dan ga je rusten met 0-0. Okay, we kregen wel wat kansen maar als je niet scoort wordt het er niet eenvoudiger op.”

Nadat de thee was genuttigd trok DoCoS andermaal van leer om de ban te breken. Na een minuut of tien zorgde een routinier, Wim de Bolster, voor de opening. De Bolster kwam lange tijd niet in actie, maar is het team van Lankhaar inmiddels komen versterken. ,,Na zijn goal was het eigenlijk wel gedaan. Warmunda speelde puur voor een punt, maar toen die goal viel moesten ze wat gaan proberen. Even daarna kreeg hun keeper een rode kaart na een charge op Yannick van der Meel. Niet normaal. Yannick kon ook niet verder. Overigens besloot de scheidsrechter de bal buiten de zestien te leggen. Maar goed, pal daarop scoorden we 0-2 en toen was, als deze er al was, de onzekerheid helemaal weg.”

Chris van Empel was verantwoordelijk voor de 0-2, Melvin van Gent maakte de derde en weer Van Empel schoot het kwartet vol. Dirk Leenen deed wat terug namens de Warmonders. Met het resultaat kwam de zegereeks op acht te staan uit even zoveel wedstrijden in uitwedstrijden.

,,Toch speelden we niet onze grootste wedstrijd. Vooral voor rust was ons baltempo veel te laag. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met het resultaat, maar we blijven met twee benen op de grond. De weg naar de titel is nog lang en er komen absoluut nog hele lastige wedstrijden aan. Leidsche Boys is de eerste tegenstander en die zijn niet te onderschatten.”

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamelink (Van de Graaf), Dieke, Lagendijk, Peet, Onvlee, De Bolster, Van Meel, Van Gent, Van Empel, Groote.