ts-docosNaar aanleiding van de gevoerde gesprekken in de ledenvergadering van maandag 25 november jl, is het nog niet duidelijk of het eerste elftal van de DoCos zondagafdeling opgeheven gaat worden. Onze redactie belde met DoCos voorzitter Jasper van Marwijk.

 

Van Marwijk vertelt: ,,Zoals een ieder weet wordt de zaterdagafdeling het vlaggenschip van DoCos. De jeugd wil liever op zaterdag spelen dan op zondag en wij willen graag een goede doorstroming van de jeugd hebben naar het eerste zaterdag elftal. De zondagtak willen we opheffen als prestatie elftal ware het niet dat een aantal spelers van het huidige eerste zondag elftal een aantal voorstellen wil doen om toch op zondag verbonden te blijven aan de club. Wij als bestuur zijn van mening dat naar een ieder binnen de club geluisterd moet worden. Dus heb ik aangegeven dat ze met goed onderbouwde ideeën moeten komen  zodat we er in ieder geval over kunnen praten. Wellicht kan de zondagafdeling dan toch nog blijven bestaan maar benadruk ik wel dat het niet meer in de huidige vorm zal zijn.”

 

Van Marwijk resultaatVan Marwijk vervolgt: ,,We hebben momenteel twee afdelingen die we financieel moeten ondersteunen en dat is een dure aangelegenheid. Maar dat wil niet zeggen dat als het eerste zondagelftal voorstellen wil doen wij deze op voorhand van tafel vegen. Dus we gaan binnen een paar weken luisteren naar de inbreng in deze van ons zondagelftal. We zijn immers toch bijna 75 jaar een zondagclub geweest. Uiteraard zullen wij als bestuur onze voorwaarden stellen en zijn ook wij benieuwd naar wat er ingebracht gaat worden. Financieel kunnen we ze niet meer ondersteunen zoals we dat nu doen, dat is zeker.”

 

Van Marwijk besluit: ,, Wij beslissen niet vanuit een toren wat er moet gebeuren. Wij luisteren naar de vereniging en de leden. Hun behoefte willen wij zo goed mogelijk uitvoeren. Wordt vervolgd zou ik zeggen…”