ts-docos(Zondag, 4A) – Het zijn momenteel onzekere tijden voor de zondagtak van DoCoS. 7 mei horen de spelers of er naast de zaterdag nog een eerste blijft bestaan op de dag waarop voorheen altijd werd gevoetbald bij de withemden. ,,Je voelt dat dit in de selectie leeft’’, aldus middenvelder/aanvaller Ralph Schiebroek. ,,Dat vind ik erg jammer, want we moeten ons kunnen richten op het voetbal.’’ De ploeg van Ton van der Bijl verloor dan ook afgelopen zondag met 1-0 van FC Rijnland, terwijl het eigenlijk wel wat anders aan het hoofd heeft.

 

Schiebroek vond het een terechte uitslag. ,,Wij waren gewoon de mindere en niet scherp genoeg. Veel passes kwamen ook niet aan. Het was duidelijk dat we er niet bij waren met ons hoofd. We hebben slechts één kans gecreëerd voor rust. In de tweede helft herpakten we onszelf en toen werd er bij vlagen best aardig gevoetbald, maar we kwamen te weinig voor de goal om het FC Rijnland echt moeilijk te maken.”

 

Komende zondag speelt DoCoS op de Morsch tegen Bernardus. De dinsdag daarop (7 mei) hoort de selectie dus meer. Tot die tijd moeten er minimaal achttien spelers worden geregeld voor komend seizoen. ,,Het is erg zonde dat het op deze manier moet gaan’’, baalt Schiebroek. ,,Ik had het eigenlijk aanstaande vrijdag al willen horen. De discussie in het bestuur speelt al lang en ik vind gewoon dat de zondagtak moet blijven bestaan, want DoCoS is een zondagclub. Wij moeten zelf genoeg spelers regelen, anders stelt de club ook geen nieuwe trainer aan voor de zondag.”

 

Op dit moment staat de teller op vijftien spelers voor komend seizoen. ,,We zijn nog bezig met een aantal andere spelers, maar dat zijn nog allemaal geruchten. Zo zou er iemand van FC Emmen komen, die bevriend is met één van ons. We gaan kijken hoe het gaat lopen. Als de zondagtak stopt, ben ik in ieder geval ook weg. Dat weet ik zeker. Ik voetbal hier al sinds mijn jeugd en ik ben twee jaar weggeweest. Dus ik voel me thuis op de zondag en daar wil ik ook blijven voetballen.”

 

Inmiddels heeft Schiebroek ook al twee opties achter de hand. ,,Leidsche Boys (zo) en FC Rijnland hadden interesse. Ik heb al met ze gesproken. Maar mijn voorkeur gaat uit bij nog een jaar DoCoS, want ik kan het heel goed vinden met de huidige groep.”

 

Als Schiebroek terugkijkt op het afgelopen seizoen, dan is hij teleurgesteld. ,,Het was gezellig, maar in de eerste seizoenshelft waren de resultaten dramatisch. Dat kwam doordat een aantal jongens de handdoek al vroeg in de ring gooiden. We begonnen met achttien man, maar al in de voorbereiding zeiden er al twee vaarwel, omdat ze geen zicht op een basisplaats hadden. Halverwege ging er nog een aantal weg. Daardoor stonden we met veertien man, terwijl we geen tweede elftal achter de hand hadden. We hadden bovendien veel pech met uitslagen. Na de winterstop hebben we onszelf weer goed herpakt en op een gegeven moment stonden we volgens mij zelfs zesde. Maar de laatste tijd gaat het weer een stuk minder. We zijn een beetje teruggevallen. Hopelijk horen we wel goed nieuws op 7 mei.”

 

Opstelling DoCoS: Besselse, Heppener, Boers, Winckens, Van Teutem, Van Noort, Van der Linden, Van der Kaay, Overvliet, Cerdijn, Schiebroek.