dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVan Empel (Docos, zat.): ,,We hebben nu echt de smaak te pakken”

Van Empel (Docos, zat.): ,,We hebben nu echt de smaak te pakken”

-

derby days stad(Zaterdag,3 A)- Afgelopen zaterdag stond er een onvervalste Leidse stadsderby op het programma. Op sportpark De Morsch ontving DoCoS tegenstander Roodenburg. Waar de formatie van Roodenburg vorige week nog in actie kwam tegen Koudekerk, had de jonge ploeg van DoCoS-trainer Joop Lankhaar een weekend vrijaf. Die rust had de wit-roden zichtbaar goed gedaan, getuige het frisse spel dat vertoond werd. De wedstrijd werd geheel terecht gewonnen door de thuisclub: 5-1.

1-0 resultaatNa het eerste fluitsignaal ging DoCoS direct in de aanval. Na enkele minuten mocht de thuisploeg dan ook al het eerste doelpunt noteren. Na een corner pikte Melvin van Gent de afvallende bal op en met een droog schot wist hij Roodenburg-keeper Mike Armitage te verschalken (zie foto). Kort hierna verdubbelde DoCoS de score. Na een schitterende aanval schoot Maik Groote beheerst in de lange hoek de 2-0 binnen.

Roodenburg, dat zich geen raad wist met het felle spel van DoCoS, beperkte zich alleen tot snelle counters. De verdediging van DoCoS acteerde echter zeer scherp en wist deze aanvallen eenvoudig af te slaan. Na een aantal kansen voor DoCoS viel de goal op slag van rust toch aan de andere kant. Met een bekeken schot zorgde Michael van Kooperen voor de 2-1 (zie foto 2, Van Kooperen op weg naar eigen helft om DoCoS te laten aftrappen) en dus de gewenste aansluitingstreffer. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen.

2-1 Roodenburg resultaat

Ongewijzigd kwamen beide ploegen uit de rust. Wederom was het DoCoS dat er lustig op los combineerde om de voorsprong uit te breiden. Het duurde dan ook niet lang, voordat de zeer sterk spelende Christiaan van Empel de 3-1 binnenschoot. Roodenburg, dat de goede oplossing maar niet kon vinden, kreeg de volgende zeperd binnen afzienbare tijd te verwerken.

De in grootse vorm verkerende spits Groote draaide net buiten het zestienmetergebied weg van zijn tegenstander. Met een schot op gevoel scoorde hij zijn tweede van de middag. Het laatste deel van de tweede helft bleef DoCoS op zoek gaan naar een volgende goal. Het kapot gespeelde Roodenburg kon hier geen enkel wapenfeit tegenoverstellen. Sterker nog, in de hele wedstrijd werd er niet één uitgespeelde kans gecreëerd door de ploeg van trainer Patrick Heijmans. Kort voor het laatste fluitsignaal breidde DoCoS alsnog de voorsprong uit. Na een fantastische steekpass van Danny Sjaardema werd man of the match Groote gevonden, die vol overtuiging afrondde.

Docos viert feest Roodenburg baalt resultaatDoCoS-aanvoerder Wim de Bolster, die Erwin Verkuylen moest elimineren en zijn taak met verve vervulde, over het verloop van de wedstrijd: ,,We begonnen direct heel fel aan de wedstrijd. We zaten er kort op en wilden hiermee het spel van Roodenburg ontregelen. We wilden ze echt overrompelen en snel op zoek gaan naar de eerste goal. We stonden zelfs binnen een kwartier al 2-0 voor. Daardoor begonnen wij echt heerlijk aan de wedstrijd en volgens mij was Roodenburg daardoor echt van de leg. Gaandeweg de eerste helft had ik wel het gevoel dat ze iets sterker werden. Maar uiteindelijk wisten ze geen uitgespeelde kans te creëren. Eigenlijk viel de tegentreffer vanuit het niets. Maar we lieten ons niet gek maken en wisten we dat we de score moesten uitbouwen.”

De Bolster vervolgt :,,In de tweede helft merkte ik dat een aantal spelers van Roodenburg zich meer ging bezighouden met beslissingen van de scheidsrechter. Daarmee speelden ze ons in de kaart. Wij lieten juist zien dat we echt voor elkaar wilden werken. Iedereen liep zich een slag in de rondte en we hebben een hecht collectief getoond. Voor het eerst dit seizoen is er nu uitgekomen dat wij als team echt wel wat kunnen. Daarbij vond ik Maik Groote vandaag weergaloos. Een terechte uitslag in mijn ogen en we hebben nu echt vertrouwen getankt!”

Linksbuiten Roodenburg resultaatAanvaller Van Empel vult aan :,,Na onze zege op Sportief twee weken geleden wisten we dat we vandaag moesten winnen om weer in een positieve flow te komen. Uiteindelijk gebeurde dat ook. Iedereen streed voor iedereen. In onze competitie zijn SEV, Kagia en DWO de sterksten. Verder hoeven wij voor niemand onder te doen, zeker als ik kijk naar ons spel van vandaag. De overstap van de vierde naar de derde klasse was echt wennen voor ons team. Maar we hebben nu de smaak te pakken.”

Verliezend trainer Patrick Heijmans beleefde een beroerde middag. ,,Ik gooi het bijltje er niet bij neer, maar als we zo spelen kunnen we elke prijs uit het hoofd zetten. Dan mogen we blij zijn wanneer we in de middenmoot eindigen. Onacceptabel en schandalig”, foeterde Patrick Heijmans namens de ploeg uit Leiden-Noord.

Scorebord Heijmans resultaatDe oud-speler was in de rust slechts kortstondig in de kleedkamer geweest. ,,Ik heb gezegd dat ze het verder zelf maar moesten oplossen. Ze mochten elkaar eens flink de waarheid vertellen. Wat er gezegd is weet ik niet, maar het mag duidelijk zijn dat het geen haar beter is gegaan na rust. Hier moeten we ons diep voor schamen. Ik heb ze nog gevraagd de voorbije week of Henk (Buyn, red.) en ik de lat niet te hoog hebben gelegd voor de groep. Nee hoor, was de mening van alle spelers. Daar heb ik dus weinig van gezien. Ons doelpunt was het enige lichtpuntje op de gehele middag.”

Opstelling DoCos: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink, Rico Bouwmans, Maurice Lagendijk, Rowin Peet, Zoey de Jong, Wim de Bolster, Erik van der Pot (Danny Sjaardema), Christiaan van Empel, Melvin van Gent (Cenny Scheffer), Maik Groote.

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Diego Ouwerkerk, Benny Rhious (Wesley Lancel), Abdou Farhane, Michael van Kooperen, Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Abdel Elbaroudi, Mohammed Elhamami, Youssef Harroui (Martin Verkuijlen, Arie Siera), Erwin Verkuijlen.