derby days stadVierde klasse zondag- Er staan nog een hoop vraagtekens over na dit paasweekeinde. Heeft DoCoS na dit seizoen nog een zondagtak over? Met wie gaat FC Rijnland in zee en wanneer? Welke clubs spelen er straks nacompetitie? En hoeveel kansen hebben ploegen nodig?

 

Al met al boeiende vraagstukken die het weekend van DoCoS, FC Rijnland en GOL Sport domineerden. DoCoS was twee keer gastheer van de andere Leidse clubs en beide wedstrijden gaven genoeg stof tot napraten. Niet enkel over de randverschijnselen, maar zeker ook over het voetbal op zich. Beide ontmoetingen waren vermakelijk, hoewel die gedachte vooral bij FC Rijnland leefde in de tweestrijd zaterdag (0-2). De botsing tussen DoCoS en GOL Sport eindigde in 2-2 in een wedstrijd met over en weer legio kansen.

 

Terwijl de zaterdagafdeling van DoCoS zich dit weekeinde vrijwel zeker naar de derde klasse voetbalde, blijft het de vraag of er volgend seizoen nog op het standaardniveau wordt gespeeld op de originele dag van de club. Het bestuur van DoCoS heeft de bal neergelegd bij de huidige spelersgroep en feitelijk bepalen zij of de stekker erin blijft op zondag. Wat Joshua Overvliet betreft wel in elk geval. ,,Het gros van de spelers heeft de intentie om te blijven en het lijkt erop dat er spelers bij komen. Een trainer lijkt ook al voor handen.”

 

Voor wat betreft dat laatste zijn er gegadigden, maar lijkt de vader van Joshua (Perry, red.) een belangrijke kandidaat. Ook het bestuur heeft de wens dat de zondagtak blijft bestaan, maar duidelijkheid blijft vooralsnog even uit. FC Rijnland zoekt de samenwerking met een andere Leidse club (GHC, VV Leiden of Lugdunum) en ook daar is nog geen witte rook.

 

In de burentwist van zaterdag won FC Rijnland. Boudewijn Kamphues was daarin met twee goals bepalend, waarbij zijn tweede doelpunt ingelijst mocht worden. Daarna verzuimde de ploeg van Ronald Mink de score uit te breiden.

 

Twee dagen later toonde DoCoS veel meer karakter en vooral Cenny Scheffer gaf met enkele fraaie acties sturing aan zijn ploeg. Toch had GOL Sport, met Mohamed Achahbar als targetman, het duel eerder naar zich toe kunnen trekken. Umut Bayrak zorgde voor de voorsprong, maar na rust werd de ontbrekende killersmentaliteit bij de mannen van Taoufik Maatoug afgestraft. Eerst scoorde Danny Boers en later Overvliet. Uiteindelijk werd het nog wel 2-2 vanaf de stip en dus kwam er geen winnaar. Daartoe hadden de formaties zich wel kunnen kronen, maar de meest eenvoudige kansen werden om zeep geholpen. Het bewerkstelligde een kolderieke aanblik, maar de trainers werden er mesjogge van.

 

Door de resultaten leven DoCoS, FC Rijnland en GOL Sport in elk geval dit seizoen nog. In deze competitie die zich laat omschrijven als ‘krankjorum’, is het verschil tussen de nummer vier en de nummer laatst slechts vijf punten. Het kan dus nog alle kanten op met deze drie Leidse clubs. Of dat nu in de vierde of derde klasse is. En bovenal, of er nog toekomst is of niet.

 

Bron: LD/HK.

Note redactie: er volgt nog een vervolgverslag van de twee wedstrijden!