HomeDerde klasseDoCoSZondagtak van Roodenburg roept DoCoS een halt toe

Zondagtak van Roodenburg roept DoCoS een halt toe

-

derby days stad(Zondag, 4A)- Roodenburg maakte zondagmiddag in de stadsderby tegen DoCoS een abrupt einde aan een serie goede uitslagen van de Morsclub, waardoor de ploeg van Robin van Wieringen zich nestelde in de middenmoot. Na de 3-1 nederlaag moest DoCoS-trainer Ton van der Bijl erkennen dat de tweede periode nu erg ver weg is. De ploeg van Roodenburg-trainer Robin van Wieringen deed goede zaken voor de vierde positie op de ranglijst. ,,We hebben twee doelen waar we ons op richten: de derde periode en de reeds eerder genoemde vierde plaats.”

Tot aan de 43eminuut kregen beide ploegen dotjes van kansen om de score te openen. Toch bleef de brilstand op het scorebord staan. Al vroeg in de wedstrijd was het de doelman van DoCoS die de snelle Roodenburg-middenvelder Said Ajar na een dieptepass van de 1-0 afhield. Na een snelle omschakeling in dezelfde minuut kwam Mark Cerdijn oog in oog te staan met Roodenburg-reserve doelman Gloire Kalangu, maar hij faalde in de eindstoot.

De wedstrijd die de acteurs de dik ingepakte toeschouwers voorschotelden, was levendig zonder daarbij tot goed voetbal te komen. De broodnodige rust ontbrak bij beide elftallen, waardoor veel balverlies werd geleden. In de twintigste minuut moest Roodenburg-speler Zakaria Bardaa geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door de zeer jeugdige (zestien jaar, red.) Abdul Harsal, die een zeer goede indruk maakte. Dezelfde Harsal kwam na een zelf opgezette combinatie vrij voor de DoCoS-doelman, maar schoot te gehaast naast.

DoCoS liet zich niet onbetuigd en kreeg een aantal kansen. Eerst was het Patrick Winckens die na een prima voorzet hard uithaalde op de vuisten van de doelman. Later zag Cerdijn zijn doelpunt afgekeurd worden wegens een vermeende overtreding.  Daarna kwamen voor DoCoS de fatale minuten vlak voor rust: eerst de 1-0 van Max Bukuru die vrij kon inschieten na slecht verdedigen en de 2-0 op slag van rust door Erchan Bayram na een fraaie assist van Mohamed Farhane.

Na de thee moest de roodwitte Morsclub meer risico nemen: achterin één op één en fel jagend op de tegenstander. Het resulteerde in de vijftigste minuut in de aansluitingstreffer van Cerdijn, die snoeihard binnenkopte. Tot ontsteltenis van alles met een roodwit hart werd de treffer door de leidsman wegens buitenspel afgekeurd. ,,Dit was cruciaal voor de wedstrijd. Een glaszuiver doelpunt”, foeterde DoCoS-trainer Van der Bijl.

Toch kwam de brigade van Van der Bijl verdiend op 2-1 nadat Ralph Schiebroek direct vanuit een hoekschop scoorde en de spanning weer terugbracht in de wedstrijd. Door de 3-1 van Bukuru na een afgemeten voorzet van Mustafa Amghar was de wedstrijd echter gespeeld en kon de thuisclub drie belangrijke punten bijschrijven.

Trainer Van der Bijl, die de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten en vandaag Cenny Scheffer wegens een schorsing node miste, was not amused. ,,We waren zelf niet in goeden doen. De twee doelpunten vielen op een slecht moment vlak voor rust. We hebben in de eerste helft kansen genoeg gekregen om op voorsprong te komen.” Wat de status volgend seizoen voor de zondagtak van de Morsclub is zal hopelijk snel duidelijk worden.

Roodenburg-trainer Van Wieringen was superblij met de drie punten. ,,We hebben een directe concurrent een gevoelige tik gegeven. Als we in het begin van het seizoen net zo geknokt hadden als vandaag dan hadden we er een stuk beter voorgestaan. We zijn nu tot op het bot gemotiveerd”, zei Van Wieringen, die de jeugdige Harsal bij zijn selectie houdt.