HomeTweede klasseRCLBloemheuvel: ,,Een stel klootzakken dat we deze wedstrijd hebben verloren”

Bloemheuvel: ,,Een stel klootzakken dat we deze wedstrijd hebben verloren”

-

ts-rcl(Zaterdag, 1B) – Bij winst op DSVP zou RCL zo goed als zeker zijn van nog een jaar eerste klasse. Maar net zoals vorige week tegen SHO (2-0 verlies) lukte het de ploeg van Frank van Bloemenheuvel niet om het goede veldspel om te zetten in winst. In Pijnacker werd het 1-0 voor de thuisploeg. ,,Door te zeggen dat wij achthonderd procent kansen kregen, zeg ik al genoeg’’, aldus William van Vliet, middenvelder bij de Racing Club. ,,En dan noem ik nog niet eens het aantal halve kansen.’’

Op voorhand was het verschil tussen beide ploegen acht punten. Een aardige marge, in het voordeel van de Leiderdorpers. ,,Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, waren we veilig geweest’’, weet Van Vliet. Maar zover kwam het niet. Al binnen vijf minuten lag de bal er in voor de gastheren na een inschattingsfout van een RCL-verdediger.

,,We waren een beetje aan het zoeken aan het begin van de wedstrijd. Het veld leek namelijk net een knollentuin. Het lag er onwijs slecht bij. Daarnaast zakte DSVP  ver terug en zo lieten zij ons het spel maken. Dat was niet makkelijk. We waren dus nog even aan het kijken wat we gingen doen. Toen kwam er een lange bal van achteruit die verkeerd werd ingeschat, waardoor die aanvaller zo kon doorlopen. Maar ik moet ook zeggen dat ons begin niet erg sterk was.’’

De eerste helft was volgens Van Vliet slordig aan de kant van RCL. Toch kwamen er genoeg kansen om langszij te komen. ,,Het was niet normaal hoe groot die kansen waren. Ongelooflijk dat ze er niet ingingen.’’ Opmerkelijk genoeg werd de keeper van de Pijnackers geen enkele keer aan het werk gezet, ook niet in de tweede helft. ,,Alle schoten gingen over of naast en één kans belandde op de lat. Ook na rust kregen we nog veel mogelijkheden, maar de keeper hoefde geen enkele keer in te grijpen. Je beloont jezelf gewoon niet, ondanks goed veldspel in de tweede helft. Wat het nog extra zuur maakt, is dat we met uitzondering van de tegentreffer, niets hebben weggegeven.’’

Hoewel het spel dus niet slecht was, ging RCL voor de tweede keer achtereenvolgens onderuit. ,,Het is een dubbel gevoel. We hebben goed gespeeld, maar je verliest wel. Ik denk dat deze wedstrijden (tegen SHO en DSVP, red.) twee incidenten waren. De resultaten zijn er geweest met het huidige spelsysteem. We hebben een goede reeks neergezet, waarin we erg effectief waren. Het komt vanzelf wel. Met zoveel kansen moet je normaal gesproken gewoon winnen.’’

Door de nederlaag maakt RCL het zichzelf nog wel onnodig lastig tegen het einde van de competitie. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op de eerste ploeg in acute nood (nota bene DSVP) vijf punten. Toch maakt Van Vliet zich nog absoluut geen zorgen. ,,We moeten nog even aan de bak. Maar de voorsprong is nog best wel groot en ik denk dat we nog wel wat punten gaan pakken in het laatste deel van de competitie.’’

Het programma van de komende weken spreekt echter niet in het voordeel. Komende zaterdag komt nummer zeven BVCB naar De Bloemerd. Daarna volgen de nummers één, vier en twee: Deltasport, FC-’s Gravenzande en FC Rijnvogels. Tussendoor wordt nog een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Geinoord Nieuwegein afgewerkt. ,,Tegen BVCB en Geinoord moet het gebeuren’’, denkt Van Vliet. ,,Het zijn bovendien twee thuiswedstrijden. Dat is statistisch gezien wel in ons voordeel. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in dat we ons snel veilig spelen.’’

Trainer Frank Bloemheuvel gaat daar ook vanuit, maar zijn commentaar was dit keer ongeremd. ,We zijn een stel klootzakken dat we van zo’n ploeg verliezen. De kansen waren niet om te tellen. En daarbij help je ze ook nog eens door slap te starten. Na hun goal zakten ze nog verder in en dan roep je dus de problemen over jezelf af. Zoveel beter zijn en dan toch verliezen. Ik kan er met de pet niet bij. Pasen? Gezellig? Ik ben even niet in staat om wat te vieren.”

Opstelling RCL: Van der Wiel, Windhorst, Hillebrandt, Van Luxemburg, Kluts, Nagtegeller, Wijsman, Van Vliet, Permanand, Wijnalda, Scheurwater.