ts-rclHoewel de velden deze week al in gebruik worden genomen, opent RCL aanstaande zaterdag officieel de nieuwe kunstgrasvelden. Eerder deze week was al op deze website te lezen dat de nieuwe kunstgrasvelden eindelijk realiteit zijn in Leiderdorp en dat er nagedacht werd over een spectaculaire opening voor zaterdag 19 oktober. Inmiddels is duidelijk hoe die opening eruit komt te zien. Het huidige RCL neemt het in twee keer dertig minuten op tegen een team van RCL All Stars!

 

Feest RCL resultaat kopieDe aftrap zal om 15:00 worden verzorgd door Leiderdorps wethouder Herbert Zilverentand, waarna een wedstrijd vol nostalgie zal losbarsten. Bij de All Stars doen enkele grote namen mee die voor RCL uitkwamen toen de Leiderdorpers nog actief waren op het hoogste Nederlandse amateurniveau, waaronder Pierre van Gemerden en Sieto Schalkers. De overige namen zijn van enkele generaties daarna, maar liegen er allerminst om. Wat te denken van mannen als Marcel Brasker, Remco Visser en Patrick Kamperveen. Ten slotte doen er nog spelers mee die zeer recentelijk nog een deel waren van de selectie waar ze het zaterdag tegen opnemen. Zelfs voor de jongere volgers van Leiden Amateurvoetbal zullen de volgende namen bekend in de oren klinken: Dennis van Rooijen, Alex Barendse (all-time topscorer van RCL), Wesley Slingerland, Pepijn Brands (maker van de naar eigen zeggen allermooiste goal ooit van RCL uit bij MVV’27) en Matthijs de Vreede.

 

Na afloop zal er de gelegenheid zijn om met spelers en toeschouwers een drankje te drinken en zal er ongetwijfeld lang nagepraat worden over de wedstrijd. Heb jij zin om al deze oude helden nog eens aan het werk te zien? Kom dan vooral langs, want iedereen is welkom op sportpark de Bloemerd!