ts-rcl(Zaterdag,1B)- Van RCL werd verwacht dat het ‘lelijke eendje’ uit 1B wel zou worden verslagen. De Leiderdorpers kwamen de voorbije weken immers op stoom en wonnen van achtereenvolgens Voorschoten’97 en GHC. Benschop mocht dus geen probleem zijn en dat werd het ook niet (1-4). De ploeg van Frank Bloemheuvel neemt wekelijks meer afstand van de gevarenzone en is nu aanvoerder van het rechterrijtje met uitzicht op positieverbetering.

 

Na de derde overwinning op rij heeft RCL zich dus steviger in de middenmoot genesteld. Na twee regioclubs moest nu staartploeg Benschop er met 1-4 aan geloven. Vooral voor de onderbreking ging het niet eenvoudig ondanks de 0-1 voorsprong na een rake kopbal van Frank van der Marel. ,,Ik had mijn ploeg gewaarschuwd na de euforie van de laatste weken. Benschop zou de ruimtes klein houden en we moesten waakzaam zijn voor hun counter. Dat kwam ook uit. Na ons tweede doelpunt na rust moesten zij komen en toen werd het voor RCL minder zwaar. Spelhervattingen hebben de wedstrijd voor ons opengebroken ”, analyseerde Frank Bloemheuvel na afloop.

 

Het tweede Leiderdorpse doelpunt kwam op naam van Renaldo Nagtegeller uit een vrije trap. Daarna haalde Nick Wijsman de trekker over, alvorens het vrijwel zeker degraderende Benschop iets terug kon doen. De eindscore werd neergezet door invaller Mitchel Jansen.

 

Nick Permamand is al weken weer inzetbaar en zijn inbreng heeft RCL ook positieve tintelingen gegeven. Met zijn snelheid voorin kan de spits meer in stelling worden gebracht en hebben de backs van de tegenstander weer hun handen vol.

 

IMG 9864 resultaatDe rechtsbuiten over de gewonnen wedstrijd tegen de laagvlieger. ,,Het was aanvankelijk lastig voetballen. Benschop zakte massaal in en er was nauwelijks ruimte. Wij waren veelvuldig in balbezit en eigenlijk zijn we dat helemaal niet gewend. Toch sprongen we goed met de situatie om. We bleven rustig, forceerden niet en konden het geduld opbrengen om te steken wanneer dat kon. Na de 0-1 kregen we al wat lucht en na de rust was het eigenlijk vrij snel gedaan met de tegenstander.”

 

Zoals gezegd was Nagtegeller na rust doeltreffend via een van richting veranderde vrije trap. ,,De derde goal was wat dat betreft veel mooier. ,,Thom Wijnalda werd ingespeeld, liet de bal vallen voor Renaldo en die zocht mij. Ik kon de bal meegeven aan Rick Harteveld en op zijn beurt behield hij het oog op Nick Wijsman. Een prima aanval dus en vanaf dat moment lagen ze definitief in de touwen.”

 

Benschop kwam nog even terug uit een corner, maar dat deerde de bezoekers niet. ,,Benschop is een gek ploegje. Ze spelen heel chaotisch en af en toe krijg je het idee dat ze maar wat doen.” Bloemheuvel inhakend: ,,Het zijn net kikkers die uit de kruiwagen springen. Onberekenbaar en daarom moesten we ze niet onderschatten. Dat hebben we niet gedaan en we hebben de klus zakelijk kunnen klaren.”

 

Permanand sprak van een ‘uiteindelijk makkelijke overwinning’, maar voegde daar aan toe dat het niet zo vanzelfsprekend was. ,,De voorbije jaren hebben we steevast punten afgestaan aan de nummers laatst. Je zou zeggen dat je telkens zes punten moeten halen tegen staartploegen, maar dat is ons dus nu voor het eerst sinds tijden gelukt. Zo herinner ik mij slippers tegen clubs als Leonidas, Maense en Monster. Thuis wonnen we al met 4-0 van Benschop en nu dus weer. Eindelijk hebben we dus afgerekend met het verleden.”

 

Dat RCL aan een prima serie bezig is, mag een open deur worden genoemd. Permamand is er opgelucht over, maar is waakzaam. ,,Wij moeten eerste voldoende punten binnenhalen om zeker te zijn van de tiende plaats. Dan zijn we veilig. Pas daarna moet onze ploeg zien wat er meer in zit. Er komen hele belangrijke wedstrijden aan waarin wij moeten laten zien dat we inderdaad gegroeid zijn. Nu komt Vitesse Delft naar Leiderdorp toe en dat is een gevaarlijke tegenstander. Het is niet zo dat we kunnen zeggen dat we geweldig hebben gespeeld tegen Benschop. Doordat de goals op het juiste moment vielen, kwamen we niet in de verleiding om paniekerig te gaan spelen. Uiteraard ben ik blij met de constatering dat we het net als vorig seizoen steeds beter gaan draaien. Maar zoals ik al zei: eerst plaats tien veiligstellen.”

 

William van Vliet was er weer bij, maar kon afgelopen week maar eenmaal trainen. Hij kwam van de bank. Voor het overige is RCL compleet en fit. ,,En we pakken weinig kaarten en schorsingen. Het scheelt dat mijn broer (Michel, red.) er niet meer bij is haha”, grapt trainer Frank Bloemheuvel.