derby days(Zaterdag,1B)- Zo langzamerhand mag de conclusie worden getrokken dat GHC liever geen koers zet naar Leiderdorp. Voor de derde achtereenvolgende editie keerden de Leidenaren met een nederlaag naar huis na een bezoek aan RCL. Dit keer werd het in een niet grootse, maar wel spannende tweestrijd 1-0 voor de ploeg van Ben Kottenhagen. Voor de jonge Tommy Sinteur (19) kon de middag als matchwinnaar niet meer stuk. Zelf zat de doelpuntenmaker wel stuk. ,,Ik heb geen feestje gevierd, nee. Direct naar huis, want ik zat er doorheen.”

 

Zaterdagavond was hij echter wel in staat om zijn verhaal te doen. ,,Tegen FC Rijnvogels heb ik laatst mijn eerste minuten gemaakt en tegen Aalsmeer en nu tegen GHC kreeg ik het vertrouwen van de trainer om te laten zien wat ik in huis heb. Dan is het natuurlijk heerlijk dat je de winnende goal mag maken. Ik nam de bal met mijn borst aan en liet het volgen door een drop-kick. Gekkenhuis toen ik zag dat de bal erin vloog.”

 

Het moment van de 1-0 was voor RCL ook niet bepaald vervelend, want de thee stond al te trekken in de kleedkamer. Heel veel kansen waren er over en weer niet geweest en ook in de tweede helft was er geen overwerk nodig voor Michael Verhoef, doelman van RCL, en Jeffrey Loozen, sluitpost bij het team van Dennis Olman en Kees van Tongeren. GHC miste vernuft en creativiteit en vooral de voorste linie werd uitstekend in toom gehouden door het georganiseerd spelende RCL.

 

Tommy Sinteur resultaatSinteur (op archieffoto) had de taak om Michael de Roode te bewaken en niet te zorgen dat hij bezit zou krijgen van het middenveld. De zoon van oud-doelman Ron Sinteur verzaakte niet. ,,Ik hoorde donderdagavond dat ik weer zou spelen in de basis. Mooi wanneer een trainer jou vertrouwen geeft. Ook kreeg ik te horen dat ik De Roode op mijn bord kreeg. Ik kende hem niet moet ik eerlijk zeggen en dan kan je dus ook iemand onbevangen tegemoet treden. Vrijdag had ik sowieso geen tijd om nerveus te worden, want ik had veel afleiding op school. Gelukkig ging het goed, maar dat is vooral een compliment aan ons team. GHC kreeg geen vat op de georganiseerde speelwijze van ons en het is denk ik wel een compliment dat hun spits en linksbuiten (Jeffrey Rutten en Martijn van Leeuwen, red.) er vanaf werden gehaald.”

 

In de ogen van Sinteur heeft doelman Verhoef slechts enkele keren hoeven optreden en dat deed hij volgens de maker van het enige doelpunt uitstekend. ,,Vooral in de tweede helft hebben we meer moeten verdedigen, maar we bleven prima overeind. Met onze snelheid voorin hadden we zelfs weg kunnen counteren, maar zo is het ook wel goed hoor.”

 

Sinteur kwam zo ongeveer in de kinderwagen bij RCL aan en bleef de club altijd trouw. Lange tijd leek hij in de voetsporen van zijn pa te treden als doelwachter, maar uiteindelijk besloot hij toch maar te gaan voetballen, ondanks tal van verzoeken van anderen om toch vooral te blijven keepen.

 

,,Ik heb inderdaad een jaar of vier gekeept en ben in de B-jeugd weer gaan voetballen. In de D en C-jeugd stond ik onder de lat. Ik kon niet zo geweldig lopen en daardoor heb ik die keuze gemaakt om een tijd te gaan keepen, dat zat er van huis uit ook wel in natuurlijk. Ik ben blij dat ik alsnog weer ben gaan voetballen en dat ik nu mijn kans krijg in het eerste elftal. Ik wacht het nu verder af, maar hoop een basisplaats te hebben afgedwongen voor het moment. Duidelijk is wel dat ik fitter zal moeten worden, want na een minuut of tachtig zat ik er wel zwaar doorheen. Maar daar kan ik aan werken en dat zal ik doen ook.”

 

Sinteur heeft nog een broertje en die doet het uitsteken in de jeugd van Feyenoord. ,,Dat gun ik hem meer dan wie dan ook. Haha, en nee…hij heeft nog nooit de winnende gemaakt tegen GHC. Heerlijk dat ik dat nu mag zeggen. Dit voelt ontzettend prettig.

 

GHC 2013 voorthuizenBij Michael van Voorthuijzen, verdediger bij GHC, was het gevoel uiteraard minder behaaglijk. ,,Het was niet al te best, nee. Op zich ging het voetballend gezien niet slecht, maar dan wel tot de zestien. Daar was telkens ons eindstation. Spelen bij RCL uit gaat ons niet bepaald vlekkeloos af. RCL is geen wonderploeg, maar hun kwaliteit is wel dat ze het organisatorisch prima voor elkaar hebben. GHC had meer de intentie om te voetballen, maar in de eindfase zat het er dit keer simpelweg niet in.”

 

Van Voorthuijzen, die ondanks zijn geringe lengte het gros van zijn duels wekelijks wint, kan de nederlaag toch moeilijk bevatten. ,,Ik snap niet zo goed dat zij vorige week over Aalsmeer heen denderden. Daar wonnen wij met moeite van. En nu had ik op meer gerekend uiteraard. Misschien zit het wel tussen de oren op het moment dat we in Leiderdorp spelen.”

 

GHC, dat midweeks nog oefende tegen Quick Boys (1-1), zag weer wat ploegen dichterbij komen en moet ervoor waken niet weer terug te vallen zoals dat in de voorbije twee jaren ook het geval was. ,,Dat was inderdaad aan de orde na de winterstop. Ik ga er vanuit dat we dat nu niet gaan meemaken en dat we schorsingen en blessures beter kunnen opvangen. Waar we nu staan horen we thuis. Enkel is het wel zaak voor ons om tot de winterstop te winnen van ploegen die ver onder ons staan. Dan moeten we in staat zijn om ons te handhaven bij de eerste vijf ploegen.”

 

Voor komende zaterdag wacht een bekerwedstrijd met FC Rijnvogels, de ongenaakbare koploper in 1B. ,,Een interessant potje, maar we zullen verzwakt aantreden. Van Leeuwen, Tim Gonlag en De Roode kregen geel en zijn er volgens mij niet bij. Maar goed, eerst deze teleurstelling maar eens verwerken. Ik blijf het zuur vinden om van RCL te verliezen.”

 

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Van Bemmel, Van Westrienen, Hillebrandt, Wijsman, Sinteur, Leugering, Scheurwater, Demirbas, Permanand (Farih).

GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, De Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Van Leeuwen (De Haas), Weekhout (Sloos), Lammers, Rutten (Schouls), Gangadin.