(Zaterdag,1B)- Trainer Ben Kottenhagen en aanvaller Nick Permanand konden het in de nastoot nauwelijks bevatten. RCL had sinds mensenheugenis niet meer zo’n zwakke tegenstander getroffen en de 0-5 zege voor RCL was eigenlijk nog een slap aftreksel van de werkelijke verhoudingen. Het tweetal begreep eigenlijk niet zo goed dat Aalsmeer eersteklasser is. ,,Het niveau was nog minder dan dat van een vierdeklasser. Merkwaardig, want ze verloren maar nipt van GHC recentelijk om wat te noemen”, gaven trainer en speler aan.

 

Hoewel het tweetal met respect sprak over de tegenstander was er toch hoofdzakelijk ongeloof over de tegenstand zaterdagmiddag of juist meer het ontbreken daarvan. De aanvaller: ,,We maakten er dus vijf, maar een volger van RCL had aan de kant nog veertien ‘bloedjes’ van kansen geteld. En dan ging het enkel maar om serieuze kansen dus. Enkele spelers hadden zich bij wijze van spreken kunnen kronen tot topscorer van RCL allertijden. De 0-5 was dus eigenlijk absoluut te weinig, maar aan de andere kant moeten we maar tevreden zijn met het verloop. Het is dezelfde ploeg die laatst van GHC verloor met 3-2 en dat nog wel in de laatste minuut. En sterker nog; Aalsmeer had al vier punten dus kennelijk hebben ze ook andere wedstrijden gespeeld dan deze laten we zeggen beroerde pot. Nu ging het in elk geval nergens over en daar hebben we dankbaar van geprofiteerd.”

 

De trainer: ,,Ik kan me niet herinneren dat ik als trainer ooit zo eenvoudig won met een ploeg. Het was prijsschieten, vooral in de tweede helft. Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat het gewoon 0-12 had kunnen zijn. Tja, dat verwacht je niet in de eerste klasse. Enkel in de eerste tien minuten boden ze tegenstand, maar na de 0-1 en een volkomen terechte rode kaart na een zware overtreding op Ruben Leugering was het een walk-over. Zij bleven maar aanvallen en wij kregen zo zeeën van ruimte. Echt ongekend, je had er bij moeten zijn om het te geloven.”

 

RCL, met Tommy Sinteur voor het eerst in de basis, kwam op voorsprong door Permanand die daarvoor uitgerekend Sinteur mocht bedanken. De jongeling speelde zich knap vrij en legde de bal over de defensie, waarna het voor de rappe Permanand een fluitje van een cent was om RCL te voorzien van een bijzondere middag met alle gemakken om zich volledig bot te vieren op de staartploeg. Nick Scheurwater zorgde voor de 0-2 en dus meer marge bij rust, terwijl RCL in het vervolg van de eerste helft al de nodige kansen om zeep hielp. Het bleek slechts een voorbode voor de tweede helft, waarin Aalsmeer alle poorten open liet staan. Uiteindelijk trof Ozan Demirbas twee keer de roos en prikte ook Frank Hillebrandt nog raak. Met name Demirbas en Scheurwater kregen daarnaast aan de lopende band kansen, maar de thuisploeg werd een beschamende demasqué bespaard.

 

Nick Permanand resultaatPermanand (op archieffoto tegenover Danny Maaskant van GHC): ,,Dit was voor ons een erg belangrijke pot gezien de stand. Drie punten was een must om zo afstand te nemen van Aalsmeer en om weer andere ploegen in het vizier te krijgen. Als je dan met 0-5 wint en je stijgt van plaats dertien naar acht dan is er reden om even met een glimlach rond te lopen. Maar laten we vooral niet teveel conclusies trekken uit deze pot. Dit was zo beschamend, ik heb er geen andere woorden voor. En dan te bedenken dat wij echt niet zo goed speelden, want we waren slordig en na de 0-2 ontzettend gemakzuchtig. Hoe dan ook; inpakken en wegwezen.”

 

RCL klom dus flink op de ladder, maar veel ploegen staan als pinguïns tegen elkaar aangeplakt. Een nederlaag kan zo weer een flinke terugval teweeg brengen. ,,Onze vorige trainer (Frank Bloemheuvel red.) hield ons altijd voor dat er 35 punten moeten worden gehaald om zeker veilig te zijn dus dat is nog een eind weg voor ons. De wedstrijd tegen FC Rijnvogels heeft vertrouwen gegeven, ook al ging die pot verloren. Dit was weer een opsteker, hoewel 0-10 of zo nog lekkerder zou zijn geweest. Nu op naar GHC. Altijd een leuk potje.”