ts-rcl(Zaterdag,1B)- RCL leed zaterdag een thuisnederlaag tegen Swift. In de eerste helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij, maar RCL toonde, niet voor het eerst, veerkracht en kwamen nog in de buurt van een beloning. Nick van Bemmel, die zijn draai meer dan gevonden heeft in Leiderdorp na zijn overstap van Lugdunum, sprak van een nederlaag tegen een ‘hoofdklassewaardige tegenstander’.

 

RCL kwam dus nog dichtbij een punt, maar zover liet Swift (1-2) het niet komen. RCL piepte en kraakte in de eerste rondgang en kon niet verhinderen dat de nummer twee op 0-2 kwam in de eerste vijfenveertig minuten. Pas in de slotfase van de eerste rondgang kregen de Leiderdorpers meer vat op de opponent, maar die oprichting was wel de opmaat voor een verbeten tweestrijd na de rust. Ozan Demirbas benutte een strafschop na een handsbal en in de slotfase wankelde Swift, maar er werd niet meer gescoord in de Bloemerd.

 

Ben Kottenhagen: ,,Geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar op basis van de tweede helft zat er iets meer in. We hebben andermaal aangetoond dat we het ook toppers in deze klasse lastig kunnen maken. Dat stemt ons optimistisch voor de rest van het seizoen.”

 

Van Bemmel sprak vol lof over de opponent, maar hield tevens een goed gevoel over aan zijn eigen ploeg. ,,In de eerste helft kregen wij geen grip op hun dynamische middenveld. Gevolg was dat we vrij snel in de achtervolging moesten. We pakten dat wel snel op en ik hield er zeker geen rekening mee dat we overlopen zouden worden. Toen wij eenmaal de organisatie hadden staan, kwam er veel meer balans. Dat was al zo voor de pauze het geval, maar zeker na de rust hebben wij er alles aan gedaan om terug te keren in de strijd en om alsnog een punt te pakken. Dat zou een bonuspunt zijn geweest, want ik vind Swift de best voetballende ploeg van de afdeling. Ja, ook beter dan FC Rijnvogels. Hoewel die ploeg weer andere kwaliteiten heeft.”

 

RCL bleef dus met lege handen achter, maar Van Bemmel had gezien dat het  nog anders had kunnen lopen. ,,Het was een spannende slotfase, waarin we telkens net niet tot een doelpoging kwamen of we het laatste stukje scherpte misten in de afwerking. Toch waren zij opgelucht met dit resultaat en wij hebben andermaal laten zien dat je RCL niet zomaar wegschuift. Voor ons komen er met Haaglandia en Alexandria’66 nog een paar sleutelduels aan, zo pal voor de winterstop. We gaan voor minimaal vier punten. Als dat lukt hebben we het goed gedaan in de eerste helft van het seizoen. Ik kijk niet te veel naar de stand nog. Het zit kort op elkaar en de meeste ploegen zijn wisselvallig. Wij houden in elk geval een prima gevoel over aan de wedstrijd met Swift en positivisme heerst.”

 

Zoals gezegd kwam Van Bemmel over uit de derde klasse. Hij paste zich ogenschijnlijk makkelijk aan en behoort met de regelmaat van de klok tot de meest constante spelers van de Leiderdorpers. ,,Ik heb het naar mijn zin en ik heb vanaf het begin veel vertrouwen gekregen. Dat heeft gemaakt dat ik me sterk heb ontwikkeld. Ik ben de trainer daar dankbaar voor. Ik probeer zoveel mogelijk mijn stempel te drukken en vooralsnog lukt dat aardig. Voetballen in deze klasse is ook makkelijker. In de derde klasse is het toch vaak hotseknotsvoetbal met veel krachtpatsers. Ik voel me thuis bij de club en in deze klasse. En RCL heeft een trainer in huis die het spel uitstekend door heeft. Tactisch erg sterk en het is geen schreeuwerd. Met hem, de staf en de groep moeten we het bewijs blijven leveren dat we het aankunnen. Duels met onder meer Swift en FC Rijnvogels hebben dat aangetoond.”

 

Basisopstelling RCL : Verhoef, Harteveld, Van Westrienen, Van Bemmel, Hillebrandt, Wijsman, Leugering, Sinteur, Permanand, Demirbas, Scheurwater.