(Zaterdag,1B)- In de twee voorgaande seizoenen droop FC Rijnvogels even zo vaak af na een bezoek aan de Bloemerd. Dit keer was RCL niet bij machte om de Katwijkers met een glimlach uit te zwaaien (1-2) en dus werden de onderlinge verhoudingen dit keer in het het juiste perspectief geplaatst.

 

Nog nadrukkelijker dan in de twee eerste seizoenen van RCL, na een kwarteeuw afwezigheid in de eerste klasse, moeten de Leiderdorpers het doen met beperkte middelen en een krappe selectie. Lijfsbehoud lijkt het maximaal haalbare. Aan de andere kant telt voor de ploeg van Hein van Heek  alleen de titel, niks meer maar zeker niet minder.

 

Na de achtste speeldag is de stand van zaken dan ook zo klaar als een klontje. Zeker voor wat betreft de plannen van de Katwijkse formatie, die na tien seizoenen en menige periodetitel de eerste klasse wel heeft gezien en vooralsnog qua puntenaantal ver boven de andere ploegen uitsteekt. RCL heeft het moeilijk en weet enkel Aalsmeer nog maar achter zich.

 

RCL- Rijnvogels 2 november 2013 resultaatBeide teams misten nogal wat basisspelers en dat laat zich voelen bij RCL. Veel meer smaken zijn er niet en daar klaagt trainer Ben Kottenhagen niet over. Wel kruist hij de vingers dat er niet al teveel malheur meer wordt uitgestrooid in het Leiderdorpse, want daarmee zal de missie nog lastiger worden dan die al is. Van Heek moest ook wat andere spelers brengen dan waarvoor hij eerder dit seizoen koos, maar met onder meer Hendrik van Beelen en Niels Hogewoning in de plaats van Martin Onderwater en Thomas Dijk wordt er niet bepaald kwaliteit ingeleverd.

 

Toch wervelde RCL uit de startblokken. Na nog geen halve minuut brak de ijverige Nick Scheurwater door en bediende Ozan Demirbas, die rakelings naast schoot. Nog geen twee minuten later was er een dito situatie aan de overzijde, waarbij Michael Verhoef wel werd geklopt door Hogewoning, dit op aangeven van Mitchel Beijersbergen. In de aantrekkelijke openingsfase moest doelman Peter Messemaker daarna tweemaal aan de bak en knikte ploeggenoot Van Beelen net naast.

 

De wind ging daarna liggen en de bezoekers kregen de controle over de wedstrijd, zonder dat RCL aan alle kanten kraakte. De 0-2 van Beijersbergen, de rechtsbuiten trok vanaf de zestien naar binnen en haalde dof uit, leek de wedstrijd even voor rust echter te ontdoen van enige spanning.

 

Na de onderbreking weigerde RCL zich als speelbal te laten gebruiken en zocht brutaal de aanval, maar serieus gevaar bleef uit. De bewoners van de Kooltuin kregen via Van Beelen, Beijersbergen en invaller Onderwater wel grote kansen op meer, maar koelbloedigheid ontbrak.

 

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg RCL waar het recht op had met een treffer van Nicky Wijsman. Het was echter te kort dag om zelfs nog een puntje uit het vuur te slepen en dus rolde er dit keer een uitslag uit in lijn met ‘de papieren elftallen.’

 

Kottenhagen was tevreden met zijn ploeg, maar weet dat Aalsmeer uit volgende week eigenlijk wel winst op moet leveren om niet verder in de verdrukking te komen. De aanstaande tegenstander voor FC Rijnvogels is minder van belang volgens Van Heek. ,,Wij kunnen dit seizoen hoofdzakelijk van onszelf verliezen.” De kern van de opvattingen over het seizoen van beide clubs kon niet duidelijker worden weergegeven.

 

RCL- FC Rijnvogels (0-2) 1-2. 3. Hogewoning 0-1, 37. Beijersbergen 0-2, 89. Wijsman 1-2. Scheidsrechter: Willems. Toeschouwers: 350.

RCL: Verhoef, Harteveld, Van Bemmel, Van Westrienen, Hillebrandt, Leugering (83.Sinteur), Wijsman, Farih (77.Boom), Permanand, Demirbas, Scheurwater.

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, Stam (68. Van Wijk), Van der Horst, Van den Breggen, Guijt, Beijersbergen (74. Onderwater), Van Beelen, Hogewoning (68.Schaap).

 

Bron: LD/HK

Note red: tweede verslag volgt later op de dag.