HomeTweede klasseRCLRCL gematigd tevreden na gelijkspel tegen Alexandria’66

RCL gematigd tevreden na gelijkspel tegen Alexandria’66

-

nabeschouwing167x60(Zaterdag,1B)- Na twee nederlagen op rij had RCL dringend een overwinning nodig en het liefst tegen een directe concurrent. Een verliespartij zou de degradatiezone akelig dichtbij doen komen. Alexandria’69 leek een uitgelezen mogelijkheid om die drie punten te halen. Dat lukte niet: 1-1.

De eerste 25 minuten leek het erop of RCL het varkentje wel even zou wassen. Het was op alle fronten beter dan de Rotterdamse opponent. Al na een paar minuten moest keeper Lee Cheuk-A-Lam redden toen Nick Permanand veel sneller was dan de Alexandria-verdediger. In de tiende minuut was er een vrijwel gelijke situatie. Een knappe dieptepass van Rick Harteveld bereikte opnieuw Permanand. Die controleerde de bal, kapte naar zijn linkervoet en krulde de bal vervolgens over de wanhopig springende Alexandria-goalie: 1-0.

Tien minuten later had Permanand opnieuw moeten scoren. De bal ging echter naast. Daarvoor had Johan Koot nog over geschoten na goed doorgaan op links. De 23e minuut gaf de laatste grote kans van de wedstrijd vanuit RCL-oogpunt  bezien. Nick van Bemmel kon van dichtbij inschieten; via een speler en de keeper verdween de bal op een wonderbaarlijke manier niet in, maar naast het doen. Vanaf dat moment was het gif bij RCL verdwenen.

Omdat ook Alexandria geen vuist kon maken was het een steriel spelletje wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Pas in de laatste paar minuten moest de keeper van RCL, Michael Verhoef, bewijzen dat hij geen vrije middag had: middels een goede redding hield hij een vrije trap uit de hoek.

De tweede helft gaf meer van hetzelfde te zien. Beide partijen werkten geweldig hard en strijdlust was er genoeg. Goede combinaties en vlot lopende aanvallen waren er aanzienlijk minder. Passes, ook de korte, kwamen te veel terecht in de voeten van de tegenstander en er waren volop onderlinge misverstanden. Alexandria wist ondanks het matige spel toch nog de gelijkmaker te scoren: Coppetiers verlengde een strakke bal met het hoofd die in de bovenhoek verdween.

Tot een doelpunt kwam RCL tot droefenis van trainer Ben Kottenhagen en zijn mannen niet. Het gevaarlijkst was Ruben Leugering met een vrije bal van ver die de Alexandria-doelman onder de lat weghaalde. Met dit gelijkspel schoten beide verenigingen niet veel op.

Leugering resultaatRuben Leugering (foto) had een paar aardige acties op de mat gelegd. Bij hem heersten er gemengde gevoelens na afloop: ,,De eerste 25 minuten waren voor ons. We hadden zeker twee of drie keer moeten scoren. Daarna zakten we helemaal weg. Alexandria begon beter te spelen en ons middenveld kon ze niet meer onder druk houden.”

De middenvelder is niet te beroerd de hand in eigen boezem te steken. ,,De tweede helft begonnen we gewoon zwak en pas aan het eind krabbelden we wat op. Het niveau van het begin van de eerste helft haalden we niet meer. Het gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien verdiend. Verliezen deden we niet en dat is een beetje winst.”

Op de vraag of zijn vrije trap waar de Rotterdamse goalie best moeite mee had bewust was glimlacht hij. ,,Eerlijk gezegd niet. Wat maakt het uit? Als zo’n bal erin gaat is dat toch mooi?” RCL knokte voor wat het waard was. Voetballend lukte het allemaal niet zo, maar strijd was er volop en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen.

Kottenhagen schreef de wedstrijd eveneens niet weg als ‘hoogstaand’, maar somberde zeker niet. ,,Dit was een wedstrijd voor ons van net niet. Dan probeer je van alles, maar dan lukt het gewoon niet. Het had natuurlijk makkelijker gevoetbald met een grotere voorsprong en die zat er in. Jammer, dat het maar bij 1-0 bleef. De jongens hebben keihard gewerkt. Meer kan je niet doen. Ik denk al met al dat een plek in de top tien er in zit. Handhaving is en blijft onze doelstelling. Als het even meezit komt Tom Oude Velthuis er weer bij. Hij speelde in een vriendenteam, maar traint ondertussen weer met ons mee. En wellicht dat we ook weer over Tim van Luxemburg kunnen gaan beschikken. Dat zou mooi zijn. Maar om duidelijk te zijn, ze zullen zich wel eerst moeten bewijzen. Alle jongens die hebben gespeeld tot nu toe hebben veel arbeid verricht in de eerste seizoenshelft. Daar ben ik zeer tevreden over.”

RCL – Alexandria ’66 1 -1. 10. Permanand 1-0, Coppetiers 1-1

RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt, Koet, Van Bemmel, Permanand, Leugering, Demirbas (78. Sinteur), Wijsman, Scheurwater.

Alexandria ’66: Cheuk-A-Lam, Monteiro, De Vries, Hoogendijk, Oulad Ali, Rinaldo Ligeon, Angel Queijo (46. Donophan Ligeon), Mendeszoon, Watson (75. Lever), Fortes, Coppetiers.

Scheidsrechter: E. van der Perk. Toeschouwers: 110