ts-rcl(Zaterdag, 1B)- RCL beleefde een pijnlijk einde van de wedstrijd bij BVCB. Die ploeg leidde, op basis van de tweede helft terecht met 1-0 (doelpunt Michael de Rooy), maar de Leiderdorpers mochten in de slotminuut aanleggen vanaf elfmeter na een overtreding op Ruben Leugering. Nick Scheurwater trof evenwel de lat, waardoor de ploeg van Edwin Vurens op gelijke hoogte is gekomen met de elf uit de Bloemerd.

 

Trainer Ben Kottenhagen: ,,We hadden met dat puntje onze handen mogen dichtknijpen, maar helaas mocht het dus niet zo zijn. Natuurlijk word je er niet vrolijk van wanneer je een penalty mist, maar dat kan nu eenmaal gebeuren.”

 

De nederlaag van RCL was dus af te wenden geweest, maar er was nog meer slecht nieuws voor de roodwitten. In de tweede helft moest Johan Koot naar de kant met een blessure en naar nu blijkt zal Koot net als Renaldo Nagtegeller (nog niet inzetbaar geweest, red.) en Rudy Kluts (wacht op een scan, red.) tijd hebben voor een fruitmand. Daarbij komt dat Tim van Luxemburg om andere redenen niet van de partij is en daarmee wordt de spoeling erg dun, sprak Kottenhagen met zorg uit.

 

Nick Scheurwater resultaatScheurwater (foto) werd dus dit keer de schlemiel en Koot was de pechvogel. De verdediger: ,,Het gebeurde in de tweede helft, na een minuut of tien. Bij een sliding kwam ik in aanraking met een speler van BVCB. In eerste instantie dacht ik dat het meeviel en heb ik na opgelapt te zijn nog even doorgespeeld. Al snel ging dat niet meer en vervolgens heb ik niets meer meegekregen van de wedstrijd, want ik ben naar het ziekenhuis afgevoerd. Een teen bleek uit de kom en er is een breukje geconstateerd. Het is nu zondag en ik kan en mag er niet zoveel mee. Ik zit in het gips en ik zal me even moeten voortbewegen met krukken.”

 

Voor een dergelijk ongemak staat vier tot zes weken en het is dus de vraag of Koot, die door zijn trainer wordt gezien als een rots in de branding in de defensie van RCL, nog in actie komt voor de winterstop. ,,Als het even meezit dan duurt het bij mij vier weken. Ik moet volgende week maandag terugkomen in het ziekenhuis. Als het gips eraf is, mag ik wellicht al aan het herstel gaan werken. Ik ga er vanuit dat ik nog wel speel voor de winterstop. Aan de andere kant; Frank Hillebrandt zat nu op de bank en hij kan mijn positie zonder meer invullen dus ik denk niet dat we nu meteen in grote last komen. Wel hopen we met zijn allen dat het hier bij blijft, want we kunnen niet alles meer opvangen. Wij zijn geen FC Rijnvogels om maar wat te noemen.”

 

De naam van die club wordt echter niet toevallig gekozen. Komende zaterdag ontvangt RCL de Katwijkse formatie en dus wacht er andermaal een zware klus. ,,Dat klopt, maar in het verleden hebben we ook aardige resultaten tegen ze geboekt. Niemand verwacht dat we zomaar even gaan winnen uiteraard. Kansloos hoeven we echter niet te zijn.”

 

Koot kreeg dus niet veel meer mee van de wedstrijd tegen BVCB, maar voelde wel aankomen dat het lastiger werd. ,,Beide teams gaven in de eerste helft weinig weg en de 0-0 was feitelijk logisch. In de tweede helft kwamen zij beter uit e kleedkamer en ik merkte al wel dat het steeds zwaarder werd. Toen ik er uit ging stond het nog 0-0 en daarna heb ik het van horen zeggen. De achterstand was terecht, maar we hadden dus alsnog gelijk kunnen komen. Jammer dat het niet gelukt is, want anders hadden we een gaatje gehouden met BVCB en het zit nu weer boven op elkaar.”