ts-rclHoe het precies gaat gebeuren, wil hij nog niet verklappen. Maar, zo belooft  bestuurssecretaris Kees van den Kommer van RCL, de opening van de twee vernieuwde kunstgrasvelden van RCL, aanstaande zaterdag om 3 uur ’s middags, zal zeker gepaard gaan met enig spektakel.

 

Velden 4 en 5 werden aan het eind van vorig seizoen afgekeurd. Midden in het zomerstop is in overleg met de gemeente besloten ze te vervangen in plaats van op te knappen. ,,Dat was hard nodig”, zegt Van den Kommer. ,,De velden waren echt versleten en de demping was verdwenen. Dat begon steeds meer blessures op te leveren. Vooral voor de jeugd van 11 tot 16 jaar, die volop in de groei is, wil je dat niet.”

 

Maar het heeft heel wat voeten in de aarde voordat er een spade de grond in kan, zo heeft de vorig jaar aangetreden secretaris ervaren. Er moest eerst een aanbestedingsprocedure doorlopen worden waarbij vijf bedrijven gevraagd werd een offerte in te dienen. Op grond daarvan is begin september AH Vrij ( Groen, Grond & Infra ) uit Rijswijk gekozen om het werk uit te voeren. Dat gebeurde met ondersteuning van adviesbureau B.A.S. (Begeleiding en Advies Sportterreinen).

 

Op 9 september is het werk begonnen en vanaf toen ging het snel. ,,Als het vandaag niet had geregend, was het nu al klaar geweest, ruim voor de geplande datum”, zei Van den Kommer vrijdagmiddag j.l..

 

RCL heeft de twee velden, die voorzien zijn van verlichting, flink gemist de afgelopen weken. ,,In de zomer viel het nog mee, toen bleef het ‘s avonds lang licht. Maar nu is het al om half acht donker, wat betekent dat we voor de avondtrainingen een andere oplossing moesten zoeken.” Die is gevonden bij korfbalclub Velocitas. Van den Kommer roemt de gastvrijheid van de korfballers. ,,We hebben vijf avonden per week bij hen op het gras mogen trainen.”

 

Ook voor de samenwerking met de gemeente heeft hij alleen maar lovende woorden. ,,Het ging allemaal heel soepel. De gemeente gaat er nu voor zorgen dat zowel bij RCL als bij Velocitas de grasvelden die de afgelopen weken zwaar belast zijn extra onderhoud krijgen.”

 

Zaterdag, na de officiële opening van beide velden, speelt RCL 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Allstar team van RCL op veld 4, terwijl RCL B1 veld 5 mag uittesten tijdens hun bekerwedstrijd. Alle belangstellenden zijn welkom om te komen kijken.

 

Ondertussen kijkt Van den Kommer alweer uit naar een volgend project: de bouw van een nieuw clubhuis. ,,Het is de droom van het RCL bestuur dat we in 2016 naar de nieuwbouw kunnen verhuizen.” Hij is zich ervan bewust dat er tussen droom en daad nog heel veel, met name financiële, obstakels staan. ,,Maar we zijn momenteel heel goed in gesprek met de gemeente. We hebben goede hoop dat we samen een oplossing zullen vinden.”  

 

RCL velden resultaat

 

V.l.n.r. Bertus Carelse van B.A.S., Jan van der Salm en Richert Lange van AH Vrij, Jaap Nieuwenhuis van B.A.S.,  gemeenteambtenaar Renata Cadde en Johan van Velzen en Kees van den Kommer van RCL op het vernieuwde veld 4.