ts-rclGisteren twitterde onze redactie al dat Thom Wijnalda van RCL de overstap maakt van RCL naar topklasser Noordwijk. Niet lang geleden werd bekend dat GHC hetzelfde overkwam. Puntspeler Richard Guffens speelt volgend seizoen ook op de Duinwetering.

 

voetbal-leiden-RCL 0013Wijnalda had al eerder aangegeven open te staan voor een avontuur bij een club boven de eerste klasse. Dat werd dus uiteindelijk de formatie van Robbert de Ruiter. De Noordwijkse trainer en Wijnalda kwamen weken terug met elkaar in contact. De aanvaller: ,,Dat klopt. Ik zag mezelf wel bij Noordwijk voetballen. Ik wil dolgraag verder leren en bij een topklasser krijg je die gelegenheid. Natuurlijk kom je niet zomaar even in het eerste. Ze haalden Richard en Mohammed Faouzi komt weer terug. Dat zijn toppers van spitsen. Maar misschien kan ik op den duur met Richard in de spits spelen met Mo er achter. Voorlopig zal ik me moeten richten op de plaatsen buiten de eerste elf, maar de trainer is wel iemand die jonge spelers de kans geeft. Hij gaf mij ook aan dat de beste elf gaan spelen. Ik zal er voor moeten knokken, maar ik krijg de kans in elk geval en daar ben ik heel blij mee. Die jongen van ROAC (Thijs van Seggelen, red.) heeft ook aardig wat minuten gemaakt en hij kwam van een derdeklasser.”

 

Ben Kottenhagen, de nieuwe trainer van RCL, zal dus op zoek moeten naar en nieuwe spits. Toch wenste hij de spits alle succes toe en sprak niet in de verwijtende sfeer. ,,Het gesprek dat ik met hem voerde enkele weken terug, was heel positief. Ik gaf hem toen echter ook al aan dat er wat speelde. Ik was niet enkel in gesprek met Noordwijk, maar ook met GHC. Ook daar heb ik een goed gesprek gehad, maar ik denk dat de keuze voor die club wel een stuk gevoeliger zou komen te liggen. Het zijn immers ploegen die uitkomen in dezelfde klasse. Bij RCL blijven was ook een mogelijkheid, maar ik vrees dat de stap naar de hoofdklasse er niet in zit. Dat strookt niet met mijn ambitie en daarom heb ik de keuze gemaakt om het avontuur in Noordwijk te zoeken. De gesprekken met De Ruiter en Geert Jan Bakker waren erg positief.  Ze volgden me al wel en nu krijg ik dus de kans om mij verder te ontwikkelen. Daar is het mij uiteindelijk om te doen. Ik ben nu nog jong en ik geef mezelf twee jaar de kans.”

 

Wijnalda kwam dit seizoen tot nu toe elf keer tot scoren. De in Leiden woonachtige spits is al jaren een vaste waarde voorin in de Leiderdorpse gelederen.

 

Op de archieffoto: Wijnalda op eigen bodem in de nacompetitie tegen het Rotterdamse TOGR.