HomeTweede klasseUVSBelangrijke zege houdt UVS in de race

Belangrijke zege houdt UVS in de race

-

ts-uvs(Zondag,1B)- Anders dan de 3-4 overwinning zou doen vermoeden, is de midweekse zege van UVS op PFC niet in gevaar geweest. Jesper Neuteboom is daar zeer duidelijk over. In de busreis terug van de Zuid-Hollandse eilanden geeft hij zijn visie. ,,De overwinning was dik verdiend. Die gasten speelden op een gelijkspel en hielden soms tien man achter de bal en dan verdien je ook niet om te winnen”, oordeelt de Leidse verdediger die ondanks de ‘negatieve’ instelling van de thuisclub samen met zijn verdedigende kompanen toch drie tegentreffers moesten incasseren. Eén daarvan – de laatste – viel in de blessuretijd toen de buit al binnen was, want de arbiter blies direct daarna af.

Opzettelijk of niet?

Bij de tweede treffer zette Neuteboom  wat vraagtekens. ,,Ik vond het een aangeschoten handsbal en had er m’n nodige twijfels bij. Maar de scheids oordeelde anders en dan heb je je daarbij neer te leggen. Gelukkig maakten we gelijk daarna de 2-4 en zijn we niet meer in gevaar geweest. De 3-4 was dus eigenlijk een formaliteit.”

Terechte zege

UVS domineerde het duel.  ,,Wij hadden minimaal zeventig procent van de wedstrijd balbezit en kwamen verdiend op 0-1 door Mats van der Poel. Toch maakte PFC nog voor de rust gelijk. Een benutte strafschop van Jochie Sebrechts bracht ons na de rust weer aan de leiding en het was weer Mats van der Poel die de voorsprong verder uitbouwde”, schetst Jesper het verloop van de wedstrijd. Toen kort daarna het ongelukkige moment van die handsbal. Het werd dus geen billen knijpen omdat Bart van der Weiden vrijwel direct de 2-4 op het scorebord bracht. De uiteindelijke verdiende zege kwam de Leidenaren dus toe.

En aanstaande zondag?

,,We mogen uit bij Neptunus/Schiebroek verliezen, want die wedstrijd telt voor de tweede periode. Maar liever niet natuurlijk”, voegt hij er direct aan toe in de wetenschap dat een 2e of 3e plaats op de ranglijst eventueel recht geeft op de nacompetitie. De nacompetitie die het team van Paul van der Zwaan ook nog kan opeisen door in de derde periode goede zaken te blijven doen. Het team strijdt voorlopig dus nog op twee fronten. In de afsluitende periode leidt UVS nu de dans en wachten nog VELO uit en Magreb’90 thuis. De overwinning op PFC was ook zo ongeveer een  must, na de ruime thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Kocatepe (1-4), dat aan een inhaalrace bezig is.