ts-uvsIn april 2014 bestaat UVS niet minder dan 100 jaar. J.l. vrijdag was er een reünie in de kikkerpolder als aftrap van een reeks van evenementen, die in het teken staan van het honderdjarig bestaan. De avond zal veel genodigden nog lang heugen. Het werd een daverend succes waarbij iedereen sprak over vervlogen, huidige en toekomstige tijden voor de blauwwitten. Trainers, spelers, bestuursleden, aanhang en anderen (ex) UVS’ers gaven de avond glans. Voorzitter Huub de Veld nam aan het begin van de avond de microfoon ter hand. Zijn trotse gevoel op de club was in elke zin hoorbaar.

 

De gasten kwamen uit uiteenlopende decennia, waarin werd gevoetbald en gecoacht, en zo was er sprake van een bont gezelschap. Oude koeien werden uit de sloot gehaald, honderden namen gingen over de tong en kampioenschappen werden nog eens gememoreerd. Onder het genot van een drankje en een hapje was er in de kantine ook gelegenheid om naar tv-beelden te kijken. Uit een periode waarin UVS behoorde tot de beste amateurclubs van het land. Ook kon er nog eens gekeken worden naar beelden van bomvolle tribunes omdat het grote Oranje op bezoek kwam bij UVS.

 

Veel later dan gepland werd de avond beëindigd en kon alles worden opgeruimd, zo ook een grote tent die het verlengstuk was van de kantine die aan alle kanten uitpuilde. De komende maanden zal het UVS-complex vaker het decor zijn van feestfestiviteiten.  

 

Zomaar een greep uit de jubileumkalender van Uit Vriendschap Saam, 2014.

Zaterdag 4 januari: Nieuwjaarsreceptie en Nieuwjaarswedstrijden met oud-leden

Zaterdag 11 januari: UVS- Roodenburg A-Landelijke jeugdteams 88/89

Vrijdag 31 januari: Stamppotveiling

Januari/februari: toernooi zaterdag 1 tegen Leidse clubs

Vrijdag 28 maart: Jubileumreceptie genodigden en Open Huis leden/donateurs

Zaterdag 29 maart: Jubileumfeest Scheltema

Dinsdag 1 april: Oprichtingsdiner UVS 100 jaar

Zaterdag 10 mei: G-Toernooi

Zaterdag 17 mei: Bekerfinales KNVB bij UVS

Zaterdag 7 juni: Familie Jubileum Toernooi

En nog veel, veel meer…

 

Onze redactie keek nog even kort terug met een UVS’er in hart en nieren. Oud-doelman, clubicoon en mede-organisator Herman Vermeer: ,, Reünie UVS 100 jaar, een feest van herkenning. Een geweldige avond, waarop ruim 350 leden, maar voornamelijk ook oud-leden, herinneringen ophaalden uit in hun ogen veel betere tijden. Veel gehoorde kreten waren ‘ik had jou nooit meer herkend’,  en ‘weet je nog’. Oude vriendschappen werd nieuw leven ingeblazen en adressen uitgewisseld. ‘We houden contact’ was bij het weggaan dan ook een veel gehoorde opmerking. Al met al duurde de avond veel te kort, niet iedereen die ik wilde spreken heb ik kunnen aanschieten. Mogelijk is daar 4 januari nog kans op of rond de verjaardag van de club.”

 

Voor de liefhebber is op de UVS-website een mooi fotoverslag geplaatst om nog even na te genieten (zie http://www.uvs-leiden.nl/uvs/ of direct via https://picasaweb.google.com/106143924702360155278/UVSReunie#). Onze website zal in de loop van het seizoen meer aandacht schenken aan de verjaardag van UVS.