HomeTweede klasseUVSHoudini-act Mikey Parami voorkomt nederlaag UVS

Houdini-act Mikey Parami voorkomt nederlaag UVS

-

ts-uvs(Zondag, 1B) – Het was een bizarre wedstrijd afgelopen zondag tussen HMSH en UVS. De clash tussen de twee middenmoters eindigde met een memorabele slotfase. ,,Eigenlijk is deze wedstrijd nauwelijks samen te vatten’’, concludeerde UVS-middenvelder/verdediger William van Vliet. Van Vliet kon achteraf ook nauwelijks geloven wat voor wedstrijd hij had gespeeld. Een 4-2 achterstand in de tweede helft werd in nauwelijks acht minuten omgebogen naar 4-5, waardoor de ploeg van Paul van der Zwaan aan het langste eind trok en bovendien de eerste uitoverwinning pakte in 2013/2014.

Vooral de rol van de jeugdige Mikey Parami was wederom opvallend. De aanvaller zorgde met een zuivere hattrick er hoogstpersoonlijk voor dat de drie punten mee naar Leiden gingen. En dat terwijl Parami vorige week tegen Nieuwkoop ook al in nauwelijks zestig seconden van een 0-1 achterstand een 2-1 voorsprong maakte. Parami’s zesde, zevende en achtste doelpunt van het seizoen waren afgelopen zondag een feit. Helaas kreeg onze redactie de aanvaller maar niet te spreken. Waarschijnlijk door het dolle heen en feest aan het vieren..

Los van de zinderende slotfase speelde UVS een puike partij, waarbij de Hagenaren goed tegenstand boden. ,,In het eerste half uur waren wij heer en meester’’, aldus Van Vliet. ,,Het combinatiespel liep goed en ook vanuit achteruit was de opbouw keurig.’’ Jochie Sebrechts opende de score namens de Leidenaren en dat was op dat moment niet tegen de verhoudingen in.

Nadat de bezoekers de kans op 0-2 hadden gemist, kreeg HMSH in het laatste kwartier van de eerste helft steeds meer initiatief. ,,Dat was eigenlijk een mindere periode’’, vond Van Vliet. ,,Zij gingen er af en toe hard in en wij lieten ons een beetje provoceren. Ongelukkige momenten volgden elkaar op in dat laatste kwartier. Wij kregen overtreding na overtreding tegen, waardoor zij op een gegeven moment een vrije trap kregen. En die werd mooi binnengeschoten.’’

Dus gingen beide teams met 1-1 pauzeren. ,,We hebben toen tegen elkaar gezegd dat we met name de rust moesten bewaren’’, vervolgt Van Vliet. ,,En dat lukte op zich wel, maar door prachtige doelpunten kwam HMSH op een ruime voorsprong.’’

2013 bart van der weijdenDe thuisploeg ging in het tweede helft door met waar het in de eerste helft was geëindigd: druk geven naar voren. Dat leidde uiteindelijk tot een penalty nadat Bart van der Weijden (foto) zijn tegenstander aantikte. Van Vliet vond hem wat makkelijk gegeven. ,,Maar de scheidsrechter kan hem geven. En tot overmaat van ramp stuurde hij Bart ook nog met een rode kaart het veld af. Volgens de scheidsrechter pakte hij de doorgebroken speler. Dus ja, dan is er bijna geen discussie mogelijk.’’

Even later gebeurde precies hetzelfde aan de andere kant toen Parami werd aangetikt. De scheidsrechter was consequent, gaf een penalty en een rode kaart aan een verdediger van HMSH. Sebrechts bracht UVS vervolgens langszij.

Maar daar bleef het niet bij, het meest spannende gedeelte moest nog komen. ,,Na de 2-2 en de twee rode kaarten stuurden zij een verdediger naar voren’’, vervelt Van Vliet. ,,Hij was echt een handenbindertje. Een grote gozer van 41. Misschien een beetje op leeftijd, maar hij was nog slim genoeg om duels te winnen. Hij kopte alle lange ballen door.’’

Min of meer op geluk breidde HMSH in de tweede helft de marge uit naar twee. Maar vooral die tweede was een prachtige treffer volgens Van Vliet. ,,De eerste goal volgde uit een schot van 25 meter afstand, maar dat schot werd net verkeerd getoucheerd. En de 4-2 was gewoon een mooie treffer. Uit een soort van halve draai lobde die aanvaller de bal over onze keeper heen. Ja, en dan sta je dus 4-2 achter maar je bent totaal niet omver gelopen. We zaten overal kort op en toch konden zij twee keer scoren.’’

Intussen waren er wat aanvallende versterkingen in de ploeg gekomen bij de blauwwitten. Rico Westdorp en Mats van der Poel kwamen het veld in en moesten voor de ommekeer zorgen. Zij waren vervolgens van dichtbij getuige van de Parami-show. Met name Westdorp was belangrijk bij de winnende treffer. Hij gaf hard en strak voor op de eerste paal, waardoor Parami via de grond kon binnenkoppen. Even daarvoor had de jongeling de stand dus al gelijk getrokken.

Van Vliet was achteraf complimenteus over het optreden van het team. ,,We hebben puur op karakter gewonnen. En dat is knap, vind ik. Vorige week tegen Nieuwkoop (2-1 winst, red.) deden we namelijk precies hetzelfde. De eerste helft was daar weliswaar zwaar ondermaat, maar op karakter wonnen we uiteindelijk in de tweede helft. Dat is alleen maar goed, want als er geen karakter wordt getoond dan komen onze kwaliteiten ook niet bovendrijven.’’

In de volgende speelronde spelen Van der Zwaan en zijn volgelingen in eigen huis tegen CVV Zwervers. Een tegenstander die UVS toch redelijk makkelijk kan pakken op het eerste gezicht, maar Van Vliet waakt voor overschatting. ,,Één zwaluw maakt nog geen zomer. We hebben nu twee wedstrijden achtereenvolgens gewonnen, maar dat betekent nog niet dat we ons rijk kunnen rekenen. We zijn nu behoorlijk stabiel en dat moeten we doortrekken naar de komende weken. De tegenstander van komende zondag lijkt misschien een te kloppen ploeg, maar we moeten oppassen. Er zijn nu al negen wedstrijden gespeeld en ploegen hebben geen geheimen meer voor elkaar. Trainers zijn tegenwoordig kundig genoeg om hun elftal, dat misschien kwalitatief minder is dan ons, toch goed neer te zetten. Ze houden in ieder geval geen open huis. Dus we moeten gewoon weer keihard werken.’’ En als het allemaal niet mocht lukken dan kan Parami in de slotfase altijd nog een act uithalen, zo bewees hij nu twee keer op rij.