header NAbeschouwingWie wekelijks een gokje waagt en UVS ‘speelt’, die zal er met de regelmaat van de klok naast zitten. UVS is dit seizoen niet te peilen. Aan het begin van het seizoen slaakte trainer Paul van der Zwaan nog wel eens de kreet dat zijn ploeg zomaar van een drie naar een acht kon pieken of juist kon inkakken van een prima rapportcijfer naar een zware onvoldoende.

 

Na de winterstop is dat beeld nog niet veranderd. Zondagmiddag kon de oefenmeester in elk geval weer eens regelmatig de handen op elkaar krijgen. De Meern werd met een score van 5-1 uit de Kikkerpolder verjaagd. Middenvelder Bart van der Weijden kan er ook niet over uit dat de blauwwitten zo’n wisselvallig seizoen beleven. ,,Het wordt steeds gekker. Pieken en dalen wisselen elkaar in hoog tempo af. Nu klopte het weer wel en sta je na dertig minuten op 4-0.”

 

Opvallend genoeg trof Jesper Neuteboom tweemaal de roos in de eerste twintig minuten. Jochie Sebrechts legde twee keer de bal panklaar op zijn hoofd en die kans moet je de centrale verdediger niet geven. Neuteboom is kopsterk en dat weet De Meern nu ook. De ploeg van Marinus Dijkhuizen moest daarna nog eens aftrappen door toedoen van Tahir Akhamrane en later Jochie Sebrechts. Trainer Dijkhuizen sprak van een ‘complete off-day’ van zijn ploeg, maar daarmee deed hij het frivool spelende UVS tekort. Na de pauze richtte de Utrechtse formatie zich nog even op, maar de laatste treffer was weer van Leidse makelij (Gökhan Yazici, red.).

 

Bart van der Weijden resultaatVan der Weijden (foto): ,,Dit is natuurlijk een lekker begin van de derde periode en daar hebben we het ook ruimschoots over gehad. Wanneer wij nog iets van het seizoen willen maken dan moeten we nu opstaan en stabieler worden. We hebben onszelf niet bepaald een dienst bewezen door te verliezen van RKDEO, VELO en Excelsior’20. Daardoor zijn we achterop geraakt, maar dat wil nog niet zeggen dat wij geslagen zijn. De verschillen in de subtop zijn uitermate klein. Met drie overwinningen op rij kunnen we weer mee gaan doen. Maar ik ben uitermate voorzichtig, want bij ons weet je het nooit dit seizoen.”

 

UVS leefde zich uit op De Meern en het prima spel werd beloond met vier doelpunten in amper twee kwartiertjes voetbal. ,,Ongekende weelde natuurlijk. Dit was een helft die goed mee kan bij het beste van wat we eerder hebben laten zien. Niveau Magreb’90 uit (1-4 winst, red.). Het moest nu ook wel weer een keer, want we hebben de voorbije maanden er erg veel over geluld. Dan moet je het vervolgens laten zien op het veld en nu lukte dat dus. We hadden afgesproken om onmiddellijk druk te zetten en er vol op te knallen. Na die vlotte goals lukte er erg veel. De kopkracht van Jesper is voor ons een extra wapen. Met 2-0 voetbal je natuurlijk een stuk makkelijker en de tegenstander had er geen antwoord op.”

 

Na de pauze hoefde het niet meer zo nodig, maar Van der Weijden zet de eerste helft ook liever door in de komende weken. ,,Zeker, want als we volgende week verliezen zijn we weer terug bij af. Niemand heeft een verklaring voor onze wisselvalligheid en wij willen er naar toe werken dat het ook geen onderwerp meer is. We hebben nu een serie nodig. Er wachten interessante wedstrijden met Nieuwerkerk uit en FC Boshuizen thuis. Ook al ploegen die in onze buurt staan.”

 

UVS juichend na een doelpunt resultaatUVS is niet enkel bezig met dit seizoen, maar de komende weken wordt ook duidelijk hoe de ploeg er komend jaar uitziet. Van der Weijden blijft in elk geval en zo hebben enkele andere spelers eerder ook aangegeven te blijven. Wat er met supertalent Sven Verlaan zal gebeuren, blijft onduidelijk. Sparta en FC Twente hebben de verdediger op het oog, maar nu was er ook een scout van Excelsior neergestreken om de jongeling te zien spelen. Van der Weijden gunt zijn medespeler succes en noemt de interesse ook ruimschoots verdiend. ,,Maar als hij de stap niet maakt, dan hoop ik dat hij blijft en volgens mij wil hij dat ook wel.”

 

Van der Weijden geniet nog na, maar wil daar zeker niet te lang voor uittrekken. ,,Het is wel zo dat ik uitkijk naar dinsdag. Dan gaan we de gemaakte tv-beelden terugzien en daar verheug ik mij op. Het zal er vast veel prettiger uitzien dan de confronterende beelden van wedstrijden tegen de ploegen waar we van verloren en waarin wij slecht speelden. Na afloop was er nu ook een feestje, maar laten we vooral niet te hard van stapel lopen. Eerst maar eens het bewijs leveren dat we dit niveau ook de komende weken kunnen halen.”

 

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, Neuteboom, Onderwater, Verlaan, Van der Weijden, Sebrechts, Mink, Parami, Van der Poel, Akhamrane.

 

Foto’s beschikbaar gesteld door Jack Wolters Sportfotografie