HomeUVSInterviews UVSPech leidt nederlaag van UVS in volgens Bart van der Weijden

Pech leidt nederlaag van UVS in volgens Bart van der Weijden

-

ts-uvs(Zondag, 1B) – Het zou de eerste overwinning op vreemde bodem moeten opleveren. Toch ging het afgelopen zondag op bezoek bij koploper Nieuwerkerk opnieuw mis voor UVS met een 4-2 nederlaag. Aan de wisselvalligheid lijkt dus voorlopig nog geen einde te komen. Ondanks de nederlaag hadden de blauw-witten de lijstaanvoerder in het eerste kwart van de wedstrijd eigenlijk in de tang. Het geluk was in deze periode duidelijk niet aan de zijde van de ploeg van Paul van der Zwaan.

Zo kreeg Jesper Neuteboom dé kans om de score te openen, maar zijn kopbal belandde op de lat. ,,Dat was het moment geweest voor ons om Nieuwerkerk gelijk pijn te doen’’, vertelt UVS-middenvelder Bart van der Weijden. ,,We waren in de eerste twintig minuten gewoon de baas op het veld. We waren scherp en het spel speelde zich allemaal af op de helft van de tegenstander. Ik weet ook zeker als die kopbal van Jesper (Neuteboom, red.) erin had gevlogen, dan had de wedstrijd een compleet ander verloop gehad. Maar dan spreek ik over als, als, als.. Waar wij vergaten te scoren, sloegen zij toe.’’

En inderdaad aan de andere kant viel de bal wel in het netje uit een vrije trap. Toch was het nog steeds niet gedaan, want nog meer kansen volgden in het eerste bedrijf. Zo kreeg Maikey Parami de grootste kans op de gelijkmaker. Maar weer ging de bal er niet in en dat kwam UVS duur te staan. Op slag van rust viel namelijk ook de 2-0 uit een counter. ,,Een pijnlijk moment om de 2-0 tegen te krijgen’’, aldus Van der Weijden (foto). ,,Maar we lieten onze koppies niet hangen.’’

2013 bart van der weijdenVijf minuten na de pauze kregen de bezoekers de definitieve genadeklap te verwerken, maar wel na een opmerkelijk moment in de wedstrijd. ,,Een heel vreemd moment’’, weet Van der Weijden. ,,Een schot van afstand van Nieuwerkerk kaatste via de onderkant van de lat naar de grond. En de bal kwam volgens mij duidelijk voor de lijn, maar toch gaf de scheidsrechter direct een doelpunt. Ja, en als dat dan ook nog eens tegenzit, dan weet je dat het lastig gaat worden. Nou wisten we dat voorafgaand aan de wedstrijd ook al, aangezien Nieuwerkerk in tegenstelling tot vorig seizoen nu wel een voetballende ploeg had. Vorig seizoen was het voornamelijk een stugge ploeg, maar nu wilden ze meer voetballen. Bovendien waren en zijn ze lijstaanvoerder.’’

Na de 3-0 probeerden Van der Zwaan en zijn mannen er toch nog wat van te maken. Jochie Sebrechts bracht de spanning enigszins terug in de wedstrijd, maar na de 4-1 was de race gelopen. Mats van der Poel maakte diep in de tweede helft de eindstand nog iets dragelijker. Van der Weijden was van mening dat er eigenlijk meer in had gezeten. ,,Vooral in de eerste helft hadden we onze kansen moeten afmaken. Maar als je iets meer geluk hebt, maak je veel meer kans om te winnen. Ik heb overigens niet het gevoel dat we nou zijn weggespeeld. Een 3-0 en 4-1 tussenstand klinkt misschien heel erg, maar we deden echt niet veel onder. We hebben onze kansen wel gehad. Bovenal heeft Nieuwerkerk de wedstrijd gewoon op een volwassen manier uitgespeeld.’’

Zoals eerder gezegd, aan de wisselvalligheid lijkt voorlopig geen einde te komen. Toch is Van der Weijden positief gestemd over continuïteit tijdens de wedstrijd. ,,Een aanzienlijk verval in de wedstrijd heb ik dit seizoen nog niet gezien, terwijl dat vorig seizoen toch anders was. We zakken niet meer door een ondergrens heen, ook tegen Nieuwerkerk niet. We proberen dinsdag tijdens de nabespreking weer te kijken waar het fout is gegaan. Voorlopig hebben we in ieder geval nog steeds geen uitduels gewonnen. Wel pakten we in de twee thuiswedstrijden drie punten. Dus dat betekent dat we dit seizoen thuis sterker zijn dan uit. Hopelijk kunnen we dat doorbreken.’’

Door de nederlaag moet UVS momenteel een pas op de plaats maken op de ranglijst. Komende zondag komt TOGB naar de Kikkerpolder. Van der Weijden bekijkt het nu van  wedstrijd tot wedstrijd. ,,Dat is het enige dat we kunnen doen, want ver vooruit kijken heeft toch weinig zin. Dus eerst TOGB. Ik denk dat zij na afgelopen zondag (6-2 nederlaag tegen SJC, red.) een flinke tik hebben gekregen. Ze zullen er op gebrand zijn om te winnen. Aan de andere kant hebben wij ook wel wat goed te maken. Ik verwacht een spannende wedstrijd.’’

Scoreverloop: 22. El Harti 1-0, 39. Falix 2-0, 50. El Harti 3-0, 54. Sebrechts 3-1, 76. Den Haan 4-1, 88. Van der Poel 4-2.