ts-uvs(Zondag,1B)- ‘Joeri bedankt’ stond te lezen op een groot spandoek dat achter een van de doelen hing tijdens de wedstrijd tussen UVS en Magreb’90. De UVS-fans bedankten ‘mister UVS’ Joeri Onderwater voor de meer dan tweehonderd wedstrijden die hij voor de blauwwitte hoofdmacht speelde. In de zeventigste minuut kreeg de centraleverdediger in zijn allerlaatste wedstrijd zijn afscheidswissel. Hij zal volgend seizoen de zaterdagtak gaan versterken.

 

UVS, zondagmiddag gastheer van het Utrechtse Magreb’90, moest de drie punten in eigen huis houden om de verwaarloosbare kans (aldus trainer Paul van der Zwaan) op de derde periode te behouden. De moeizaam tot stand gekomen 2-1 winst bleek echter door de resultaten van de concurrenten alleen voor de statistieken van belang.

 

Onderwater vlag resultaatHet is meer regel dan uitzondering dat een wedstrijd uit twee totaal verschillende helften bestaat, maar het contrast tussen de twee helften van de brigade van Van der Zwaan was wel erg groot. Het was een goede afspiegeling van het seizoen. UVS – zonder de geblesseerde Jesper Neuteboom – en Magreb’90 schotelden de toeschouwers in de eerste 45 minuten een aantrekkelijk duel voor, waarin de Leidenaren wat meer mogelijkheden en kansen kregen dan de gasten. Zo was Jochie Sebrechts dicht bij de 1-0 na een snoeihard schot dat net naast de verkeerde kant van de paal scheerde. Ook Gökhan Yazici kreeg wat mogelijkheden, maar was te traag in de uitvoering van zijn acties.

 

Magreb werd gevaarlijker en de ploeg beschikt daarnaast over een paar bovenmodale voetballers. Een slippertje van Onderwater kon door doelman Niels van den Burg ternauwernood gecorrigeerd worden. In de 25e minuut kwam de thuisclub op 1-0 door Mats van der Poel, die een voortreffelijke steekpass van Sebrechts droog binnenschoot. In dezelfde minuut kroop UVS door het oog van de naald. Samir Aamri verscheen na een snel uitgevoerde counter alleen voor Van den Burg. Zijn schot ging rakelings naast. En als even later de vleugelaanvaller na een prima kapbeweging wat rustiger was gebleven, dan was de gelijkmaker op het scorebord verschenen.

 

In de tweede helft waren de gasten beduidend beter dan de manschappen van Van der Zwaan. De thuisclub had geen antwoord op het tikkie-takkiespel van de Utrechtenaren. Alleen Van der Poel en Sebrechts waren met harde afstandsschoten nog gevaarlijk. In de 55e minuut werd de stand verdiend gelijk getrokken door Mounir Benerroua, die totaal ongedekt kon binnenschieten. Daarna was het alleen nog maar tegenhouden voor de thuisclub. Het was wachten op de genadeklap van de gasten, maar die kwam niet. De vaak oogstrelende acties strandden te vaak in schoonheid en de balverliefdheid van middenvelder Zinho Neves werd de Utrechtse ploeg fataal. Uiteindelijk poeierde Sebrechts, in de extra tijd, de onverdiende 2-1 binnen.

 

Van der Zwaan: ,,Het was een seizoen met pieken en dalen. Op het mentale vlak hebben we progressie geboekt. Na de winterstop is de ommekeer gekomen. Maar we hebben dit seizoen niks gepakt en dat is teleurstellend. Dat we de wedstrijd nog in winst hebben omgezet was vooral voor Joeri een goede afsluiting van zijn lange zondagse voetbalcarrière.”