ts-uvs(Zondag, 1B)- UVS bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen, maar met de laatste drie gelijke spelen schiet de ploeg van Paul van der Zwaan amper op. Afgelopen weekend werd  er niet gescoord in Den Haag bij ADO op sportpark De Aftrap en maandag werd het aan de Oegstgeesterweg 1-1 tegen koploper VOC. Op zich geen beroerde uitslagen, maar plek twee is nu wel erg ver weg. UVS lijkt alles op alles te moeten zetten voor de derde periode. Een plekje in de hoofdklasse blijft immers het doel van de blauwwitten.

 

Over het voorbije weekend was Sven Verlaan op zich wel te spreken, maar de jongeling die een stormachtige ontwikkeling doormaakt, had voor de wedstrijden met ADO en VOC ingezet op meer dan twee punten. ,,Dat mag wel duidelijk zijn. Ik denk dat de uitslag zaterdag wel juist was, maar tegen de nummer 1 hadden we kunnen en moeten winnen. Balen dat we die tweede er niet in kregen, want de kansen waren er zeker. Vooral op het einde hadden we hen bij de keel.”

 

Verlaan noemde de wedstrijd bij ADO ‘lastig’. ,,Dat is gewoon een hele leuke ploeg en daar win je niet met twee vingers in de neus. Ze staan vrij laag, maar ook weer niet heel ver achter ons. Voor mij was het best een speciale wedstrijd, want bij ADO lopen wat jongens die ik ken. Al met al hebben zij ook een voetballende ploeg en daardoor was het best leuk als kijkspel.”

 

Voor UVS kreeg Tahir Akhamrane de beste kans, maar ook ADO was een paar keer dicht bij de beslissende goal. Die bleef dus uit en eigenlijk telde daarna enkel de winst tegen VOC. Van die ploeg werd eerder verloren, maar dat zat de blauwwitten nog steeds niet lekker want UVS was de betere geweest in de eerste wedstrijd.

 

Sven UVS,,Ook nu deden we absoluut niet voor hen onder, maar het is zonder meer een prima ploeg. Voorin zijn ze levensgevaarlijk en ook hun middenveld mag er zijn. Zij speelden meer op de counter en dus moesten we er achterin goed het oog in houden. Ik denk dat het wel goed stond bij ons, waarbij Joeri (Onderwater, red.) veel goed werk verrichtte, net voor de defensie.”

 

Toch kwam de Leidse ploeg na ruim een uur op achterstand en de Rotterdammers leken er andermaal met de buit vandoor te gaan. Zover kwam het niet, ook al omdat VOC de wedstrijd met tien man eindigde. De wissels waren namelijk opgebruikt bij de bezoekers.

 

,,We hebben in die fase volop pressie gespeeld en de 1-1 van Mats (Van der Poel, red.) was ook volkomen terecht. In de slotfase raakten we ook nog de lat en ik denk dat VOC zich uiteindelijk in de handen heeft gewreven met deze gelijke stand. Aan dit weekend houd ik enerzijds een positief gevoel over gezien het verdienstelijke spel van ons, maar aan de andere kant vraag ik me af wat we aan die twee puntjes hebben. Het is niet zo dat we gefaald hebben, maar een overwinning zet nu eenmaal meer zoden aan de dijk. We zijn verplicht om nu van SJC en Excelsior’20 te winnen. Dan staan we er in de derde periode goed voor en dan kunnen we er een eindsprint uitpersen.”

 

De kans dat Verlaan volgend seizoen nog uitkomt voor UVS lijkt inmiddels klein. Hoewel de 18-jarige speler geen haast heeft, liggen er mogelijkheden om een contract te tekenen. Het kan daarbij nog de kant op gaan van FC Twente en Sparta. ,,FC Twente is wel wat concreter, maar beide clubs zijn mooie clubs om voor te spelen. Gesprekken moeten duidelijk gaan maken waar mijn toekomst ligt. Het is een droom die uitkomt. Opeens sta je in het middelpunt van de belangstelling.”

 

Verlaan startte dit seizoen nog in de A-jeugd, maar werd in het najaar van 2012 door Van der Zwaan bij de selectie gehaald. Sindsdien is ‘rookie’ Verlaan niet meer weg te denken uit de hoofdmacht bij de nu nummer zes op de ranglijst.

 

Opstelling UVS tegen ADO: Van den Burg, Berdai, Neuteboom, Onderwater, Verlaan, Van der Weijden, Mink, Sebrechts, Parami, Van der Poel, Akhamrane.

Opstelling UVS tegen VOC: Van den Burg, Berdai, Neuteboom, Onderwater, Verlaan, Van der Weijden, Mink, Sebrechts, Westdorp, Van der Poel, Akhamrane.