ts-uvs(Zaterdag,4A)- Ook dit weekend moest UVS zaterdag een nederlaag slikken. Dit keer werd het 2-3 tegen het op de derde plaats staande Blauw Zwart. Het is een triest seizoen voor de zaterdagtak van de blauwwitten. Al jaren zijn er geruchten dat UVS een meer prestatief team wil formeren binnen de zaterdagtak. Jonge talenten zouden  ervaring op moeten doen voor ze naar het eerste op de zondag worden overgeheveld.

 

Oudere spelers die net niet meer in aanmerking komen voor de basis op zondag zouden de aanstormende jeugd in het team moeten begeleiden. ,,Ja, dat verhaal is bij mij bekend”, vertelt Steven Prudhomme van Reinen. ,,Er wordt ook nu weer gefluisterd dat een fors aantal spelers van de zondag het zaterdagteam zal versterken volgend seizoen. Namen worden echter niet genoemd, dus of het inderdaad zo ver zal komen, is de vraag. Dit seizoen is er uiteindelijk ook niemand bijgekomen. Dat was wel een tikje frustrerend, ook voor onze nieuwe trainer Charl van Goozen denk ik”, aldus Prudhomme.

 

De hele match was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Blauw Zwart was de eerste ploeg die scoorde of beter gezegd: UVS scoorde in eigen doel. Die 0 -1 achterstand maakte Martijn de Vos uit een corner goed. ,,Een prachtige goal”, vertelt Prudhomme verder. ,,Hij torende echt boven de Blauw Zwart verdedigers uit en kopte via de onderkant van de lat raak. Logischerwijs hadden we nog alle hoop toen we met een 1-1 stand na rust het veld op kwamen. Die hoop  werd al snel de bodem ingeslagen en we kwamen op een 1-3 achterstand. Kay Oudenaarden verkleinde die tot 2-3 via een fraaie lob van zo’n twintig meter over de keeper. Daarna hadden we nog volop kansen op de gelijkmaker, maar helaas bleef die uit. Bij vriend en vijand was er vanaf het begin wat onbegrip over de scheidsrechterlijke beslissingen. Ook bij mij leidde dat tot nogal wat frustratie. Dat en de teleurstellende uitslag zorgden ervoor dat ik de scheidsrechter na afloop bedankte voor het fluiten, maar op een ietwat ironische manier. In mijn ogen was het absoluut niet beledigend, maar tot mijn verbijstering kreeg ik wel de rode kaart voorgehouden. Een beetje meer begrip had wel gemogen in mijn ogen. Soms moeten dingen je ene oor ingaan en het andere weer uit. Helaas mocht het zaterdag niet zo zijn.”

 

Een schorsing voor de linksback van UVS is onvermijdelijk. Ook Kay Oudenaarden en keeper Alex Vergeer kwamen niet ongestraft van het veld: zij kregen geel. Volgens Prudhomme was het zeker geen nare of onsportieve wedstrijd en hadden de kaarten in de zak mogen blijven.

 

,,Ja, ook een dag later zit ik met een katterig gevoel. Het seizoen is niet geworden wat we ervan verwachtten. We zijn te wisselvallig en vaste patronen zie ik te weinig. Dat is geen verwijt naar trainer Van Goozen, maar het loopt gewoon niet lekker. Wat het volgend seizoen wordt is niet te zeggen. We wachten gewoon af of de spectaculaire veranderingen inderdaad gaan plaatsvinden.”

 

De andere treffers van Blauw Zwart kwamen overigens op naam van Jasper van den Boer en Bas Conradi. De Wassenaarders kunnen zich in tegenstelling tot UVS wel gereed maken voor de nacompetitie. Mocht Blauw Zwart komende zaterdag puntverlies leiden bij LSVV’70 dan is DoCoS zonder zelf te spelen kampioen. Een week later gaan de Leidenaren nog op bezoek bij de ploeg van Roel den Hartog.