ts-uvsLeiden – Op woensdag 21 augustus 2013 staat het Top jeugdtoernooi o16 bij UVS op het programma. UVS en FC Twente organiseren de tweede editie van het Top jeugdtoernooi voor spelers onder 16 jaar. Op de genoemde dag van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen voetballiefhebbers jonge voetbaltalenten uit Nederland en België aanschouwen op de velden van UVS in Leiden.

 

Deelnemende clubs zijn: FC Twente, PSV, FC Groningen, AJAX, ADO Den Haag, Club Brugge, JVOZ B1 en UVS B1.  Alle toptalenten uit Nederland en België op 1 complex en dat in Leiden.

 

Joop Munsterman, wiens club een samenwerkingsverband heeft met de Leidse eersteklasser, stak zijn bewondering bij de eerste editie het afgelopen seizoen niet onder stoelen of banken, toen hij de in maat oplopende serie bekers uitreikte aan de acht ploegen. De kleinste voor het organiserende UVS (met het Zeeuwse JVOZ de enige amateurclub), de grootste voor winnaar Ajax. Het tweede door FC Twente geïnitieerde Toptoernooi – vorig jaar werd er gespeeld in Hengelo – kreeg namelijk niet alleen perfecte omstandigheden, maar met Ajax ook de gedroomde winnaar, die in de ook al gewenste finale met 2-0 van PSV won.

 

In 2011 in Hengelo, in 2012 in Leiden en volgend jaar bij een andere partner, zo vertaalde Munsterman de werkwijze van FC Twente met betrekking tot dit onder 16-toernooi. Maar het zou in 2013 zó maar wéér De Kikkerpolder in Leiden kunnen worden (en dat is nu gebeurt!) , want de tevredenheid straalde af van het gezicht van Munsterman en zijn hoofd jeugdopleiding John van Miert.

 

Uiteraard was dat ook het geval bij UVS-voorzitter Huub de Veld en jeugdvoorzitter Lucas Riethoven. Er was de hele dag geen wanklank gehoord. ,,Het was allemaal perfect”, zei Munsterman. ,,Neem alleen maar het programmaboekje. Plus de gastvrijheid. Het klinkt misschien allemaal gemakkelijk, zo’n toernooi organiseren, maar dat is het niet.”

 

Eddy Achterberg zal op woensdag 21 augustus a.s. de prijzen uitreiken op het TOP jeugdtoernooi van UVS in Leiden. Hiermee heeft UVS weer een bekende Nederlander uit de voetbalwereld weten te strikken. Achterberg is een Nederlands voormalig profvoetballer. Hij speelde tot 1967 bij DOS, waarna hij vertrok naar FC Twente. Hij scoorde er 26 keer.  Zijn laatste seizoenen speelde hij voor FC Groningen. Achterberg heeft als bijnaam ‘De Keu’. Deze bijnaam stamt uit zijn vroege jeugd in Utrecht. Na zijn actieve spelersloopbaan werd hij assistent-trainer bij onder andere FC Twente, Roda JC en FC Schalke 04. Sinds 2009 is hij in verschillende functies werkzaam geweest bij Red Bull Salzburg. Vanaf dit seizoen is Eddy werkzaam op de commerciële afdeling van FC Twente als relatiebeheerder.

 

Voor meer informatie m.bv.t. het toernooi klikt u hier: http://www.uvs-leiden.nl/uvs/index.php?option=com_content&view=article&id=1114&catid=1&Itemid=50