ts-uvs(Zondag,1B)- Het seizoen van UVS eindigt met een teleurstelling; geen tweede plaats en geen periodetitel. Hoewel er nog een speeldag op het menu staat, vergooide UVS een prima uitgangspositie in de uitbeurt bij VELO. Geheel onverwacht was het echter niet; de blauwwitten zagen dit seizoen uitstekende overwinningen afgewisseld worden door bittere nederlagen. Slechts een wonder kan de nu nummer vijf nog kleur op de wangen brengen.

 

De verliespartij tegen VELO was er één uit de categorie ‘bitter’. Door de uitzege vorige week bij Neptunus/Schiebroek was er terecht het idee ontstaan dat het seizoen afgesloten kon worden met een serie wedstrijden in  de nacompetitie. De laatste twee wedstrijden moesten dan wel gewonnen worden. VELO maakte ruw een einde aan deze droom.

 

Joeri Onderwater,,Op de een of andere manier ligt het spel van die jongens ons niet”, vertelt UVS-verdediger Joeri Onderwater (31). ,,Ze houden er van om vanuit een gesloten verdediging countervoetbal te spelen. Bij balbezit gaat het leer richting hun spits die wel twee meter twintig lijkt. Hij kan een bal vasthouden en hun aanval was dodelijk effectief. In het eerste kwartier kregen we zeker drie uitstekende kansen die helaas niet benut werden. Zij kregen er een; die werd wel benut en we keken tegen een achterstand aan. Voor ons telde alleen een overwinning en logischerwijs  gingen we achterin 1 op 1 spelen. Het werd een open wedstrijd, waarin zij simpelweg effectiever waren. Die 2-0 kwam dan ook niet als een verrassing. Gökhan Yazici maakte halverwege de tweede helft nog 2-1 en raakte vlak voor tijd ook nog eens de lat. Ik moet wel zo eerlijk zijn om te zeggen dat VELO ook veel kansen kreeg. Een eindstand van 5- 5 of iets in die richting had makkelijk gekund. Over de gehele wedstrijd zou een gelijkspel wel verdiend geweest zijn denk ik. Het mocht niet zo wezen.”

 

 

Zondag vertrok de rots in de branding van de UVS-defensie richting Hongarije om zijn vriendin te steunen. Zij speelt daar de finale van het waterpolo. Vrijdag is Onderwater weer terug om zijn laatste wedstrijd te spelen in het eerste van de club. Tegen Magreb’90.

 

,,Ik vind het mooi geweest en ga lekker op een wat meer recreatief niveau ballen op de zaterdag. Een groep jongens die nu nog op zondag in het tweede voetbalt doet hetzelfde. Dit doen ze uit eigen initiatief en niet omdat het een verzoek van het bestuur zou zijn of zo. Ik denk wel dat we het niveau van het zaterdagteam naar een hoger plan kunnen tillen. Pas op he, we hebben het wel over gasten die wekelijks het veld op gaan om te winnen.” Met die overstap verliest UVS een echte blauwwitter in de zondagse hoofdmacht die jarenlang een zekerheid vormde in de achterhoede. Ze zullen hem daar missen.

 

Trainer Paul van der Zwaan was helder in de nastoot. ,,Het is over. VELO pakt de derde periodetitel, want die winnen nu echt wel van RKDEO. Plaats twee is vrijwel onmogelijk geworden. Ook tegen VELO hebben we kansen gehad, maar het scoren ging ons dit seizoen te vaak te moeilijk af. We hebben gewonnen aan karakter, maar verloren in de strijd om de prijzen. Dat is flink balen.”

 

Opstelling UVS: Van der Burg, Berdai (Valies), Onderwater, Neuteboom, Verlaan, Akhamrane (Lammers), Mink (Van der Weijden), Westdorp, Yazici, Sebrechts, Van der Poel.