ts-uvs(Zondag, 1B)- Eigenlijk stond er voor afgelopen zaterdag een bekerwedstrijd tegen Quick Boys op het programma voor UVS, maar de tweestrijd tussen de blauwwitten werd uitgesteld. In plaats daarvan kwam TOGB voor de competitie naar Leiden. Die ploeg werd duizelig (7-1) weer naar huis toe gedirigeerd.

 

UVS wil in de productie nog wel eens haperen, maar de ‘machine’ draaide tegen het zwakke TOGB op volle toeren. Met onwaarschijnlijk fraaie treffers werd de tegenstander de kikkerpolder uitgebezemd. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs bewaarde eerder al slechte herinneringen aan onze regionale clubs, want ook Alphense Boys en SJC gebruikten de geelzwarten eerder als boksbal.

 

Jochie Sebrechts had het nadrukkelijk op zijn heupen voor de ploeg van Paul van der Zwaan. Hij tekende voor drie doelpunten, waaronder een rake trap van een meter of vijftig over de ontgoochelde doelman van TOGB. Ook was hij een keer het eindstation van een doelpunt uit het boekje en mocht hij aanleggen vanaf de stip. Jesper Neuteboom en William van Vliet deden voor wat betreft de schoonheid van een doelpunt ook een flinke duit in het zakje, terwijl Remy Constancia en Mats van der Poel ook niet blank bleven staan. Tahir Akhamrane (op archieffoto tegen Alphense Boys), tot nu gedeeld topscorer met twee doelpunten namens UVS, scoorde niet maar was wel nadrukkelijk aanwezig in het doelpuntenfestijn.

 

,,Bij de meeste treffers was ik betrokken dus ik stapte met een voldaan gevoel van het veld. Het maakt mij ook niet uit of ik scoor of dat ik de assist op mijn naam krijg. Ik wil alles doen voor UVS om ze te helpen naar de hoofdklasse. Ik heb ook veel te danken aan de club tenslotte. Toen ik kampte met mijn gezondheid stonden ze ook voor mij klaar en dat wil ik ze terug betalen.”

 

Tahir Akhamrane resultaatIn de eerste tien minuten zag het er niet naar uit dat er een show op til was van de middenmoter. ,,We waren niet scherp in de eerste tien minuten. Dat is niet des UVS, want in veel wedstrijden nemen we juist het heft in handen en proberen we de tegenstander in de achtervolging te krijgen. Na een handsbal en een gegeven stafschop ging het beter en beter en kwamen we tot prachtige doelpunten. Dat tegendoelpunt was niet eens nodig, maar we zijn geen moment meer in gevaar geweest.”

 

Hoewel Akhamrane het naar zijn zin had tegen TOGB, voegde hij er meteen aan toe dat deze overwinning op zichzelf staat. ,,Het zegt bij ons niet alles. Dan spelen we uitstekend en dan is het weer helemaal niets. Ik denk dat we nog te onvolwassen zijn. Daar werken we wel aan, maar dat gaat met stapjes. Als één van de routiniers probeer ik de jonkies te sturen en dat pikken ze goed op. Het gaat dan over looplijnen en dat soort zaken. Maar we zijn nog verre van stabiel en dat zal echt moeten verbeteren om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. UVS geeft nog te vaak niet thuis wanneer dat nodig is. We proberen altijd goed voetbal op de mat te leggen, maar soms is er meer nodig. Daarnaast hebben wij onze voorkeuren. Tegen voetballende ploegen doen we het goed, neem bijvoorbeeld Alphense Boys thuis, en tegen ploegen die het moeten hebben van werklust en een fysieke benadering hebben we problemen. Daar was overigens nu niets van te merken, maar ik maak me juist zorgen voor wedstrijden tegen dit soort tegenstanders. Poortugaal, HMSH en Nieuwkoop zijn ook van die voorbeelden.”

 

In die zin wacht UVS een mooie uitdaging. Volgende week staat Magreb’90 op de rol en die ploeg won alle zes de wedstrijden tot nu toe. Het verschil op de ranglijst bedraagt acht punten. ,,Ik verheug me op die wedstrijd. Ik ken die ploeg ook wel enigszins, want met sommige jongens heb ik omgang. Er zitten spelers bij die gehaald zijn uit de top-en hoofdklasse. Toch hebben we kansen in zo’n wedstrijd. Als het fout gaat, zullen we ons op de nacompetitie moeten richten. Dat lijkt me wel duidelijk. Maar dan nog is het seizoen natuurlijk niet over. Ik heb er in elk geval vertrouwen in. Vorig seizoen wonnen we twee keer van ze. Misschien niet met geheel dezelfde teams, maar beide ploegen hebben wel dezelfde insteek: voetballende oplossingen.”