ts-uvs(Zondag,1B)- In de poule van UVS is het tot dusver voornamelijk Magreb ’90 dat de dienst uitmaakt. Nieuwerkerk is de voornaamste belager, maar daarachter volgt een groepje ploegen dat zich maar al te graag wil mengen in de top. Een ploeg die deel uitmaakt van deze achtervolgers is het ambitieuze UVS. De Leidse brigade heeft de ambitie om de stap naar de hoofdklasse te maken, maar startte de competitie wisselvallig. Ook in het voorbije seizoen was de ploeg van trainer Paul van der Zwaan nog te veel een ploeg van pieken en dalen om aanspraak te maken op een stapje hogerop.

 

De laatste weken draaide de blauw-witte trein echter op volle toeren. De overwinningen werden aaneengeregen, waardoor de Leidenaren zich op de vijfde plaats wisten te nestelen. Op bezoek bij nummer tien Kocatepe kon de volgende overwinning worden geboekt, maar na een doelpuntrijke wedstrijd keerde de ploeg uit de Kikkerpolder met een 4-2 nederlaag huiswaarts.

 

Dat de Leidenaren over veel voetballend vermogen beschikken, is zo onderhand wel bekend. Ook in deze wedstrijd werd er in de beginfase prima gecombineerd, met een logische 0-1 tussenstand tot gevolg. Het was aanvaller Remy Constancia die doeltreffend was.

 

Na deze gunstige tussenstand brak er een vreemde fase in de wedstrijd aan. Het goede spel van de blauw-witten was plots verdwenen en binnen een tijdsbestek van tien minuten keek de ploeg van trainer Paul van der Zwaan tegen een 3-1 achterstand aan. Een fikse tegenvaller dus voor de Leidenaren, maar nog voor rust zorgde Maikey Parami voor de gewenste aansluitingstreffer en hernieuwde hoop.

 

In de tweede helft bleef UVS het betere van het spel houden, waarbij beide ploegen ongeveer evenveel kansen kregen. De gasten waren nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de treffer viel juist aan de andere kant. Goalie Niels van den Burg werd dus voor de vierde keer deze wedstrijd gepasseerd en de wedstrijd was meteen gespeeld.

 

Doelpuntenmaker Parami, de laatste tijd goed op dreef, was teleurgesteld over het behaalde resultaat. ,,Eigenlijk hadden we hier moeten winnen. We waren voetballend de betere over Kocatepe en kregen ongeveer evenveel mogelijkheden. Zij maakten de kansen beter af en dan verlies je natuurlijk, dat is simpel.”

 

Over de doelstelling van dit seizoen is Parami duidelijk. ,,We willen met zijn allen heel graag voor een periodetitel gaan. Dan is het balen dat je zo’n wedstrijd verliest en zeker als het onnodig is. Aan de andere kant doen we in de tweede periode gewoon nog mee, maar dan moeten we volgende week wel een goed resultaat boeken op bezoek bij Neptunus-Schiebroek.”

 

Parami is dit seizoen een belangrijke kracht bij de Leidenaren en scoort er de laatste weken hevig op los. Ook dit keer was het dus weer raak en de jonge UVS’er ontwikkelt zich uitstekend. Parami is ambitieus, maar richt zich voorlopig gewoon op UVS. ,,Ik wil altijd het maximale eruit halen. Ik probeer dus zo hoog mogelijk te komen, maar we zitten nu natuurlijk nog voor de winterstop. Dit seizoen wil ik met UVS goed afsluiten en met eventuele interesse van andere clubs ben ik nog niet bezig. Ik zie wel hoe het loopt, maar als er een mooie kans komt, sta ik er zeker voor open.”

 

UVS deelt na de vierde seizoensnederlaag de vierde positie, samen met Alphense Boys dat Magreb met 0-0 in bedwang hield, en met de komende tegenstander uit Rotterdam, Neptunus Schiebroek. De achterstand van UVS op de koppositie groeide naar negen punten, terwijl regiogenoot SJC vier punten meer bij elkaar voetbalde. De Noordwijkers wonnen fraai bij Nieuwerkerk (1-2).

 

Danny Sjaardema