HomeTweede klasseUVSVan der Zwaan (UVS, zo.): ,,We zijn een oor aangenaaid”

Van der Zwaan (UVS, zo.): ,,We zijn een oor aangenaaid”

-

ts-uvs(Zondag,1B)- UVS is er zondag niet in geslaagd om koploper Magreb ‘90 de eerste punten af te snoepen. De Leidenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar wisten deze niet vast te houden. De scheidsrechter speelde een bepalende en dubieuze rol in het uiteindelijke 2-1 verlies in Utrecht.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden stond al vast. Koploper Magreb stond voorafgaand aan de wedstrijd fier aan kop met achttien punten uit de eerste zes wedstrijden, maar liefst acht punten meer dan UVS. Daarnaast wisten de mannen van trainer Paul van der Zwaan dit seizoen nog geen wedstrijd op vreemde bodem te winnen. Aan de andere kant moet het vertrouwen groot zijn geweest op de Kikkerpolder na de overtuigende 7-1 overwinning van vorige week tegen TOGB.

Overtuigend begon UVS ook aan de wedstrijd. Vanaf het begin konden de bezoekers prima mee met Magreb en werd er gespeeld voor de overwinning. De eerste helft was redelijk open en ging gelijk op. UVS had het aan keeper Niels van den Burg te danken dat het niet op achterstand kwam. Na een vermeende overtreding in het strafschopgebied ging de bal op de stip, maar de penalty werd goed gepakt door de Leidse keeper. Vlak voor rust kwam UVS zelfs op voorsprong. Na een goede aanval, van achteruit op tempo uitgespeeld, zorgde Mikey Parami voor de 0-1.

Ook na rust ging UVS goed door en dacht het zelfs op 0-2 te komen. De bal lag al in het netje en iedereen had zich al bij de goal neergelegd, maar de grensrechter stak er toch een stokje voor. Van der Zwaan reageerde vol ongeloof. ,,We doen het de tweede helft opnieuw gewoon goed. Dan komen we op 0-2, maar geeft de scheids op aangeven van de grens een achterbal. Die bal zou al achter de lijn zijn geweest, maar dat was absoluut niet zo. Dat zeiden zij ook allemaal. Dan wordt die 0-2 je toch door je neus geboord.”

Even later dacht UVS via Remy Constancia alsnog op weg te zijn naar een grotere voorsprong, maar opnieuw ging de vlag de lucht in. ,,Remy is er helemaal door, maar de grens stak zijn vlag weer omhoog. Dan word je voor de tweede keer genaaid. Ik kan er niet minder van maken, hoewel ik me normaal gesproken liever niet bemoei met de leiding.”

Helaas bleken het dure missers van de scheidsrechter om twee keer met zijn grensrechter mee te gaan, want halverwege de tweede helft kwam de gastheer op gelijke hoogte. UVS reageerde niet scherp genoeg op een afvallende bal en zo kon de 1-1 van afstand mooi binnen worden geschoten. Vlak voor tijd ging het helemaal mis, toen via een scrimmage de onverdiende 2-1 viel.

,, Onterecht, maar daar koop je niets voor,’’ aldus Van der Zwaan na afloop. Hij baalde vooral van de scheidsrechter. ,,We waren zeker niet de mindere ploeg. Ik zeg het echt niet graag, maar we zijn echt een oor aangenaaid. De scheidsrechter was een jong ventje, die niet het lef had om op te treden. Er was daar aardig wat volk dat zich ermee bemoeide. Hij liet zich echt inpakken. Er was ook nog een situatie bij 1-1 dat Constancia en Parami met zijn tweeën doorgebroken waren en een verdediger van hun ze met een sliding alle twee tegelijk pakt. En die kreeg slechts geel.”

Over zijn eigen ploeg was hij meer te spreken. UVS speelde vanaf het begin van de wedstrijd voor de winst. ,,Wij hebben ook niet de ploeg om dat niet te doen. Magreb wil ook voetballen en dat ligt ons wel. Dan krijg je een open wedstrijd. Het was echt een gelijkopgaande strijd, waarin wij volop meededen. Maar we ontbeerden het geluk. Als je dan die afgekeurde goal en dat buitenspelgeval ziet… Het was zo duidelijk niet zo, dat gaven zij ook toe. En dan stuitert op het laatst die bal ook nog eens verkeerd, zo vlak voor zijn voeten. Dat is gewoon heel zuur.’’

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen als laagvlieger Nieuwkoop op bezoek komt op de Kikkerpolder. Winst is noodzakelijk om de bovenste ploegen niet nog verder uit het oog te verliezen. Voorlopig zit er veel pijn bij de blauwwitten na de onterechte nederlaag bij de nu nog stevigere koploper.