derby days streek(Zaterdag,2C)- Na een reeks negatieve resultaten hield Valken’68 dit keer de punten in eigen huis. Een welkome opkikker waarmee de ploeg van Andries Wendt zichzelf meer lucht verschafte ten opzichte van de gevreesde streep en dus een terugkeer naar de derde klasse. Voor TAVV leeft het avontuur tweede klasse ook nog, maar de blauwwitten konden de nederlaag (3-1) slecht hebben. Valken’68 was eerder in het seizoen met 1-2 ook al de baas over de ploeg van de Ter Aarse Argonnestraat.

 

Net op tijd lijkt Valken’68 wakker te zijn geworden. Over de rug van TAVV vergrootten de manschappen van Andries Wendt de marge naar de Ter Aarders naar vier punten. De ploeg van Henry Egberts staat nu steviger op een p/d-positie. De eerste kans was voor de bezoekers. Lyndon de Bruijn faalde evenwel. Lars van Bommel opende de score aan de andere kant op ’t Duyfrak, dit op aangeven van de weer nuttige Ronald Kuijt. Uit een vrije trap van Pim Verlaan werd het gelijk, maar kort daarop had Bastiaan de Mooij alweer een antwoord klaar voor de thuisploeg. In de tweede helft prikte Kuijt raak voor een grotere marge en voorkwam doelman Erwin van der Nagel, vooral bij een inzet van Sander Egberts, dat TAVV in de slotfase nog hoop mocht koesteren voor een punt.

 

Wendt: ,,We begonnen niet geweldig aan de wedstrijd. Natuurlijk stond er veel druk op en we moesten noodgedwongen met een grotendeels andere defensie spelen. Roel Heemskerk was geblesseerd en Robin Noort en Jeroen Hasnoot geschorst. Dus moest er gezocht worden en dat duurde een kwartiertje. Daarna hebben we het aardig opgepakt, hoewel het voetbal er niet echt in zat. Dat kan ook even niet gezien de stand op de ranglijst. Een nieuwe nederlaag zou ons grote problemen hebben bezorgd. De gelukkigste won, daar draai ik niet om heen. We hebben een stap vooruit gezet, maar zijn er nog niet. Hoewel het niet ongunstig is dat TAVV nu tegen de koploper moet en zij moeten nu een inhaalslag maken tenslotte.”

 

Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt TAVV zich vrijwel zeker op te kunnen maken voor de nacompetitie. De ploeg heeft vijf punten voorsprong op de eerste directe degradant. Trainer Henry Egberts: ,,We moeten nu serieus rekening houden met het scenario van de nacompetitie. We hadden minimaal een puntje moeten snoepen dan was het maar een punt verschil geweest met Valken. Nu zijn het er vier en dat is veel met nog drie wedstrijden. Ik vond dat wij het initiatief hadden in het begin, maar dan moet je niet enkel keffen, maar ook bijten. En nadat wij 1-1 maakten, was het ook weer meteen 2-1 en dat was een tik. De derde goal was heel vreemd. Bij het uitverdedigen van ons komt die bal tegen een Valken-speler aan en via zijn knie vliegt die in het doel. Maar goed, die tellen ook. Het wordt heel lastig nu. DSO is de komende tegenstander en dat is een verdomd goeie ploeg. Een kans is er echter altijd, hoewel ik realist genoeg ben om in te zien dat we dichtbij de nacompetitie zitten na deze nederlaag.”

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Jean-Paul Verkade, Herman Binnendijk, Ronald Kuijt (75.Rens van Klaveren), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Sven Boonstoppel (80. Jasper van Klaveren) en Joeri Driebergen.

Opstelling TAVV: Ralph Lek; Kevin van Wijk, Daan Koetje, Lars van der Pijl, Chiel Konings (46. Tim Slingerland, 52. Sander Egberts); Mitchel van Wijk, Fanuel Waandels, Marc Drost (76. Robin van der Weerd), Dieter Vreeken; Pim Verlaan, Lyndon de Bruijn.