ts-valken68(Zaterdag, 2C)- De feestdagen voor Valken’68 werden op voorhand enigszins aangetast. In de laatste twee competitiewedstrijden waren de Valkenburgers van plan een ruk te maken op de ranglijst, maar eerst werd een 1-4 voorsprong bij Naaldwijk verspeeld (4-4) en medio december leverde het vooruitgeschoven treffen met staartploeg Kagia zelfs niets op. Mede door deze teleurstellende resultaten komen de volgelingen van Andries Wendt tot dusverre niet verder dan een bescheiden zevende plaats.

 

Wendt zette een maandje terug wel zijn handtekening onder een langer verblijf, maar baalt twee weken voor aanvang van de tweede seizoenshelft (Valken’68 speelde dus al eerder tegen Kagia en komt niet in actie op 12 januari, red.) nog steeds van de slechte eindsprint bij de eerste reeks wedstrijden. ,,We hadden ons tot doel gesteld om zes punten te pakken zodat we er weer keurig bij zouden staan. Tegen Naaldwijk leken we succesvol, maar raakten we na een 1-4 voorsprong in paniek. In mijn achterhoofd zaten al drie punten tegen Kagia, maar in die ontmoeting schaamde ik mij voor onze tweede helft. In plaats van zes punten mochten we er dus maar 1 bijschrijven en dus staan we nu ver weg van de koploper. We hebben nu echt een serie nodig met overwinningen dan kunnen we nog omhoog kijken, maar we hebben het onszelf niet makkelijker gemaakt.”

 

Voor de genoemde wedstrijden ging het lange tijd vrij behoorlijk en werd de lijn doorgetrokken van vorig seizoen, waarin het via de nacompetitie bijna helemaal goed kwam voor de Valken. Wendt was vooral zeer te spreken over de uitvoering tegen DUNO. ,,Dat was zo’n wedstrijd waarin wij dicteerden, de wedstrijd lazen. Als we dat niveau vaker zouden halen, moeten we nog kunnen klimmen op de ranglijst. Natuurlijk zijn er tal van redenen aan te dragen voor het feit dat we niet constant presteren. Een reden is op zeker dat we vaak in een andere samenstelling moesten spelen. Op Robert van der Plas en Danny Kromwijk na, zij spelen dit seizoen niet meer vanwege blessureleed, is iedereen weer aan boord en hopelijk gaan ze het mij lastig maken om de juiste keuzes te maken. Feit blijft dat we zelf niet altijd even goed hebben gepresteerd.”

 

Komende dinsdag wordt er nog geoefend met 1 en 2 tegen Warmunda en aan het eind van de week vertrekt Valken’68 voor een eerder gepland weekenduitje. ,,Voor de winterstop hebben we in overleg met Kagia besloten om dat duel al eerder te spelen, omdat wij het komende vrije weekend al wat hadden staan. Door die nare toestanden in Almere moet er worden ingehaald, maar gelukkig had Jerry (Ubink, red.) er geen moeite mee om al tegen ons te spelen. Uiteindelijk heeft hij er meer plezier aan beleefd. Vrijdag gaan wij naar Friesland. Trainen, een wedstrijdje tegen Olde Veste, bowlen en mountainbiken. Tevens zal ik daar met alle spelers in gesprek gaan om te evalueren.”

 

Wendt zal in het hoge noorden ook wat harde noten kraken, want de eerste seizoenshelft liep bij een aantal spelers zeker niet crescendo. ,,In die gesprekken moeten de spelers eerlijk zijn en dat zal ik ook zijn. Daarbij gaat het niet alleen over het lopende seizoen, maar zeker ook over de toekomst. Ik verwacht dat de club afscheid gaat nemen van een man of acht uit de selectie. Vanwege hun leeftijd of vanwege andere interesses. Als we een totaalplaatje hebben opgemaakt, gaan we zien wat er nodig is om Valken weer op sterkte te krijgen. Ook nu vestigen wij onze hoop op spelers van het tweede en derde van Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys. Het kan zijn dat het voor bepaalde spelers leuker is om op zaterdagmiddag te ballen en niet om 8 uur klaar te moeten staan vanwege een wedstrijd bij Barendrecht in de ochtend.”

 

Wendt blijft strijdkrachtig ondanks de toch wel teleurstellende huidige positie. Voor het restant van dit seizoen, maar zeker ook voor de nieuwe voetbaljaargang. ,,Er valt zeker nog wat te halen en ik wil ook doorgroeien. Het is belangrijk voor spelers om niet te denken dat ze er al zijn als ze eenmaal in 1 spelen. Ze moeten begrijpen dat ze wat extra’s moeten brengen om weer verder te groeien en daarmee zijn er spelers die weldegelijk op een hoger niveau zouden kunnen spelen. Soms mis ik wel de juiste instelling bij spelers om er het maximale uit te halen. Ik geef echter niet op en probeer ze het besef bij te brengen dat er meer in zit. Het is bij Valken’68 al snel gezellig en leuk, maar ze moeten er ook alles voor over hebben om door te kunnen groeien.”