Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Jeroen Haasnoot (Valken'68): ,,Pech dat we niet scoorden"

Jeroen Haasnoot (Valken’68): ,,Pech dat we niet scoorden”

-

artikel image valke 2(Zaterdag, 2C)- Valken’68 speelt dit seizoen, gezien de achtste plaats op de ranglijst, een vrij anonieme rol in de tweede klasse C. Vorig seizoen stond de ploeg van trainer Andries Wendt nog een tijdje aan de leiding en behaalde het de nacompetitie, maar dit seizoen zit een topklassering er niet meer in voor de Valkenburgers.

Tegen titelkandidaat Haaglandia/Winston werd een zware wedstrijd verwacht, maar beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. In de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij Valken’68 de bal het meest in bezit had. Op ’t Duyfrak kreeg de thuisploeg ook de meeste kansen, maar de 0-0 bleef nog even intact.

Door een ongelukkig eigen doelpunt van centrale verdediger Robin Noort, hij pakte overigens een gele kaart met en schorsing tot gevolg, was het Haaglandia dat aan de leiding kwam.  Deze tussenstand was niet geheel conform het spelbeeld, maar de thuisploeg schroomde niet om de mouwen nog verder op te stropen. De inzet werd uiteindelijk beloond door Joeri Driebergen, die vanuit een corner de verdiende gelijkmaker aantekende. Toch moesten de geelroden gaan rusten met een achterstand na een Rijswijkse treffer in de slotminuten van de eerste helft. Sven Boonstoppel kreeg even daarna nog de kans voor de 2-2, maar de balans bleef uit.

Na rust zat de wedstrijd wat op slot en vielen er niet veel kansen te noteren. Valken’68 probeerde er alles aan te doen om in ieder geval nog een punt aan de tweestrijd over te houden en Haaglandia probeerde vooral zo min mogelijk kansen weg te geven. De fusieclub slaagde goed in deze missie en speelde de wedstrijd vakkundig uit. Hierdoor was de eindstand gelijk aan de ruststand.

Valken’68-verdediger Jeroen Haasnoot was teleurgesteld over het behaalde resultaat: ,,We hebben vandaag vooral in de eerste helft goed voetbal op de mat gelegd. We hebben aardig wat kansen gekregen en deden zeker niet onder voor Haaglandia. Uiteindelijk kwamen we onverdiend achter en dat is natuurlijk wel balen. We kwamen nog goed terug, maar in de tweede helft wisten die gasten het achterin goed dicht te houden.”

Een oorzaak wist Haasnoot wel te noemen: ,,We hadden pech dat we gewoon niet scoorden, maar dat overkomt ons dit seizoen wel vaker. We hebben nou eenmaal moeite om het net te vinden en daar moeten we aan blijven werken. Wel moet ik zeggen dat Rens van Klaveren prima heeft gedebuteerd in de spits. Het laatste kwartier hebben we Bastiaan de Mooij er voorin nog bijgezet, maar het zat er helaas niet meer in. Wel is het doodzonde, want in de laatste oefenwedstrijden tegen Quick Boys 2 en Warmunda maakten we er dertien in totaal. Een nederlaag tegen Haaglandia is trouwens geen schande en iedereen begint weer fit te raken. Ikzelf speelde ook weer voor het eerst een hele wedstrijd na negen weken blessureleed. Het seizoen is bovendien nog niet ten einde en er zijn nog genoeg punten te verdelen.”

Trainer Andries Wendt had woorden in huis van gelijke strekking, maar liet ook de kreet ‘trots’ vallen aangaande zijn equipe. ,,Ze hebben er alles aan gedaan, maar het zit al een tijdje niet echt mee. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het tij zal keren.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Hans van der Bent, Lars van Bommel ( 80. Gerco de Koning), Herman Varkevisser (72.Bastiaan de Mooij), Rens van Klaveren, Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel.