ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Twee weken geleden speelde Roel Heemskerk zijn 150e wedstrijd in de hoofdmacht van Valken ’68. Het werd geen feestje voor hem. Dit werd het afgelopen zaterdag evenmin toen koploper DSO op ‘t Duyfrak te gast was. Volgens de verdediger speelde hij vandaag tegen de voornaamste titelkandidaat, die hij qua niveau hoger aanslaat dan bijvoorbeeld Haaglandia/ Winston.

 

De 1-3 uitslag was terecht, daar was Heemskerk het over eens. ,,Wij creëren momenteel te weinig. Vaak combineren we wel aardig en we zetten ook wel druk, maar we komen moeilijk tot scoren”, geeft hij als reden aan waarom het de laatste weken en ook nu weer tegen DSO moeizaam ging en er drie nederlagen op rij werden geleden. Deze leek na een snelle openingstreffer van DSO-speler Niels Schoonen ook weer onafwendbaar. ,,Het verschil tussen ons en de tegenstander is vaak de schotvaardigheid. Neem die spitsen van DSO, Niels Schoonen en zijn maatje Leslie van den Berg. Samen zijn zij goed voor een productie van nu al meer dan veertig doelpunten. Die gasten zijn zo gevaarlijk als ze aan de bal zijn en hebben weinig ruimte nodig om te scoren”, is de analyse van Heemskerk.

 

Ook tegen Valken ’68 waren zij het weer die de zege voor de Zoetermeerders bewerkstelligden. ,,Wel enigszins geflatteerd”, vond Heemskerk. ,,Vorige keer in de uitwedstrijd – waarin ik overigens niet meedeed – kregen we met 7-1 een flink pak slaag. Vandaag konden wij ze echter goed bijbenen”, kijkt hij terug op de wedstrijd waarin de ingevallen Herman Varkevisser na de 0-2 de spanning nog wel even terugbracht. Maar de kracht om de gelijkmaker te forceren ontbeerde de gastheren, die in de blessuretijd ook nog een strafschop tegen kregen. ,,Een ongelukkige stuit tegen de hand van Jeroen Haasnoot”, omschrijft Roel het moment waarop Van den Berg vanaf elf meter de einduitslag op 1-3 bepaalde, waarna de arbiter onmiddellijk affloot.

 

Trainer Andries Wendt over de nederlaag: ,,Het was nu inderdaad veel meer en wedstrijd. Daar was het de Schoonen-show en zover hebben we het nu niet laten komen. Sven (Boonstoppel, red.) miste nog een enorme kans bij 0-1, anders loopt het misschien anders. Al met al is DSO gewoonweg een betere ploeg, maar deze wedstrijd geeft mij houvast voor het slot van de competitie. We moeten er snel voor zorgen dat we niet meer met een schuin oog naar beneden hoeven te kijken. Alle vertrouwen dat de mindere prestatiecurve een draai kunnen geven.”

 

Door de negatieve serie is de club verder weggezakt in de middenmoot, na aanvankelijk een goede competitiestart te hebben gekend. Is er paniek in de tent? ,,Nee hoor”, is Heemskerk gedecideerd. Er staat ons nog een aantal ploegen te wachten die onder ons staan. Het komt vast wel goed. Wij horen in deze klasse thuis”, klinkt de verdediger overtuigd. Aanstaande zaterdag is er de mogelijkheid om in Hoek van Holland tegen HVC ’10 de neerwaartse spiraal een halt toe te roepen en weer eens drie punten in de knip te steken. Ze zijn zeer welkom.

 

Roodenburg Valken mei 2012 23 resultaatWendt liet nog weten dat de jonge Boonstoppel (op archieffoto tegen Roodenburg) ook volgend seizoen uitkomt voor de geelroden. ,,Er is flink aan hem getrokken, maar voor hem is het beter om hier nog een jaartje te spelen. Hier speelt hij in de basis. Ze zullen hem in de gaten houden en dat is prima. Volgend jaar gaat hij ook naar de Hoge School in Den Haag en dan krijgt hij het druk zat.” Overigens speelden naast Boonstoppel ook Lars van Bommel de voorbije week een testwedstrijd bij topklasser FC Lisse.

 

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort (70. Herman Varkevisser), Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Jean-Paul Verkade, Lars van Bommel, Hans van der Bent, Rens van Klaveren, Ronald Kuyt (70. Herman Binnendijk) en Sven Boonstoppel.