Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Valken verklungelt voorsprong tegen SVC'08

Valken verklungelt voorsprong tegen SVC’08

-

artikel image valke 2(Zaterdag, 2C)- Valken’68 heeft afgelopen zaterdag het goede begin van de derde periode geen vervolg weten te geven. Één helft goed voetballen bleek tegen SVC niet genoeg. Na een knappe 0-1 voorsprong bij rust, gingen de Valkenburgers in Scheveningen alsnog met 2-1 onderuit. Extra wrang voor de bewoners van ’t Duyfrak was dat het winnende doelpunt in de zesde minuut van de blessuretijd viel.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Valken op de zevende plek in de competitie, vier punten achter tegenstander SVC dat op de derde plek stond. De ploeg van Andries Wendt moest dus winnen om aansluiting te houden met de subtop van de competitie. Eerder dit seizoen ging Valken in Valkenburg al met 0-2 onderuit tegen SVC. Het leek op voorhand een hele moeilijke opgave te worden.

Roodenburg Valken mei 2012 23 resultaatIn de eerste helft bleek daar echter niets van. Valken kwam uitstekend uit de startblokken en was voetballend vele malen beter dan de thuisclub. De  0-1 van Joeri Driebergen, die een vrije trap goed binnen kopte, was dan ook een logisch gevolg. Valken kreeg vervolgens kans op kans om de voorsprong te vergroten, maar de bal wilde er maar niet in. De jonge aanvaller Sven Boonstoppel (op archieffoto tegen Roodenburg) was één van de spelers die na liet om te scoren. ,,Ik heb de eerste helft drie grote kansen gemist, ze gingen er maar niet in. Zonde, want we begonnen echt goed. We hadden met de rust gewoon 4-0 voor kunnen staan, dan was het gespeeld geweest.’’

De tweede helft toonde een heel ander gezicht. Valken was geen schim meer van de eerste helft. Waar de bezoeker voor rust SVC helemaal overrompelde, was dat de tweede helft compleet andersom.  SVC herpakte zich en scoorde tweemaal, waardoor de drie punten in Scheveningen bleven. Boonstoppel probeerde na afloop te verklaren waarom het mis ging. ,,We gingen er de tweede helft anders in en dachten een beetje te makkelijk. Zij gingen ook één op één spelen, daar hadden wij geen antwoord op. De tweede helft waren het veel meer lange ballen. Zij zijn fysiek ook veel sterker en we verloren alle kopduels en ook alle tweede duels.’’

Zo kregen Wendt en zijn mannen uiteindelijk de rekening voor de gemiste kansen van de eerste helft. Op de Katwijkse radio reageerde de naar eigen zeggen kwade en teleurgestelde trainer op het verlies en de gemiste kansen. ,,Al het hele seizoen is het grote probleem dat we heel moeilijk scoren en zolang het 0-1 blijft, blijft de tegenstander erin geloven. De eerste helft speelden we SVC van de mat af, de tweede helft legden we het af op strijdlust. Uiteindelijk is het verlies nog terecht ook, de tweede helft zijn we in onze schulp gekropen en was het Valken onwaardig.’’

In hetzelfde gesprek zegt Wendt dat hij denkt dat het seizoen er nu op zit en dat de club verder moet kijken richting volgend seizoen. Ook Boonstoppel beseft zich dat het erg moeilijk gaat worden om het seizoen nog te redden met een periode. ,,Die periode zou een mooi feestje zijn, maar dat is na deze wedstrijd wel weer een stuk moeilijker geworden. Ik denk ook dat we nu nog niet veel te zoeken zouden hebben in de eerste klasse. Tegen Rijnvogels verloren we 6-0 en tegen DSO, dat waarschijnlijk kampioen wordt, verloren we met 7-1.’’

Of Boonstoppel volgend jaar nog in Valkenburg te bewonderen is, is de vraag. De aanvaller wordt gevolgd door een aantal clubs uit de hoofdklasse en de topklasse. ,, Ik ben er nog niet uit wat ik volgend jaar ga doen.’’ Volgende week is hij er in ieder geval bij als Valken zich bij en tegen Sportclub Monster mag proberen te herstellen van de nederlaag.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk, Hans van der Bent, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Rens van Klaveren, Joeri Driebergen (83. Bastiaan de Mooij) en Sven Boonstoppel.