ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Valken’68 leed in Hoek van Holland de vierde nederlaag op rij en zakt verder weg op de ranglijst. Komend weekeinde moeten er punten worden gepakt om uit de gevarenzone te blijven. De Hagenaars, DUNO,  leden een smadelijke nederlaag bij hekkensluiter Kagia (6-1) en verloren ook op Tweede Paasdag het inhaalduel tegen Naaldwijk.

 

In het duel tussen de nummers negen en acht waren de kansen schaars. Naarmate de tijd verstreek werd de aloude voetbalwijsheid van stal gehaald: wie nu scoort, wint de wedstrijd. Het bleek deze keer te kloppen. Verdediger Wapenaar waagde zich achttien minuten voor tijd naar voren en vond op links de ruimte om een doortastende rush met de winnende treffer af te sluiten.

 

Toen na zeven minuten een inzet van Ronald Kuijt van de doellijn werd gehaald, ontstond er bij de bezoekers een fase waarin gegronde hoop was op een goede afronding. Toch werden de Valken eigenlijk alleen gevaarlijk uit hoekschoppen, waarbij Ronald Kuijt en Jean Paul Verkade net niet tot een afronding wisten te komen.

 

De thuisploeg bleek ook niet in staat tot succesvol aanvalsspel, waardoor vooral op het middenveld de strijd werd gestreden. Alleen linksbuiten Robin van Zanten stoomde voor de pauze een paar keer gevaarlijk op, maar wist het doel van Erwin van der Nagel niet te treffen. Verkade testte keeper Den Haan met een schot richting tweede paal, maar de jonge vervanger van de afwezige Van der Knijff liet zich niet verrassen.

 

Op slag van rust leek de bal op de stip te gaan toen Heemskerk struikelend Jurgen Warbout ten val bracht, maar scheidsrechter Post had gezien dat de overtreding op randje zestien was gestart en koos voor een vrije trap op die plek. De door Wesley van der Est geschoten kogel werd door Van der Nagel onschadelijk gemaakt.

 

Na een uur kopte Leroy Smits namens de thuisclub uit een vrije trap op de paal. Even later kreeg Sven Boonstoppel de voet niet lekker tegen de bal na eindelijk eens een geslaagde aanvalsopzet via Kuijt en Van Bommel. Noemenswaardige moment waren er niet, totdat Steven Wapenaar Noort en Van der Nagel kansloos liet bij de enige treffer van de middag.

 

Valken’68 gaf achterin ruimte weg bij de vertwijfelde pogingen nog een puntje mee te nemen uit Hoek van Holland en zag aanvaller Warbout daarvan bijna profiteren. Pas in de extra tijd bracht invaller Driebergen even hoop in de Valkenburgse gelederen, maar keeper Den Haan wierp zich op de bal en verzekerde HVC’10 van een waardevolle zege.

 

Andries Wendt maakte zijn team na afloop weinig verwijten. Aan strijdlust en goede bedoelingen geen gebrek, het ontbreekt alleen aan beslissende keuzes, scorend vermogen en een beetje geluk. Er zijn nog vijf wedstrijden over om het vertrouwen te hervinden en de nodige punten te pakken.

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder (Herman Binnendijk/63), Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Hans van der Bent, Jean Paul Verkade, Ronald Kuijt (69. Herman Varkevisser), Lars van Bommel, Rens van Klaveren (58. Joeri Driebergen), Sven Boonstoppel.

 

Ton de Vries.