Beker Hoofdklasse/ Eerste klasse- In de eerste speelronde van de poulefase van de beker haalde UVS fors uit tegen Voorschoten’97 (6-2). In het Voorschotense kamp werd er gesproken van een ‘blamage’ en een ‘dramatische’ pot. Aan Leidse kant was er volop tevredenheid en werd er afgerekend met een reeks nederlagen in de oefencampagne. Het was voor beide ploegen de eerste officiële testcase.

 

De eerste overwinning in de voorbereiding smaakt voor trainer Paul van der Zwaan naar meer. ,,Onze voorbereiding is lichtelijk chaotisch geweest met veel blessures en niet al teveel gelegenheid om tactisch te trainen. Hier en daar hebben we leuke dingen laten zien, maar in andere fases liep het beduidend minder. In deze bekerwedstrijd hebben we stappen gemaakt, hoewel ik moet zeggen dat ik de tegenstander erg vond tegenvallen, maar dat hebben we deels ook wel zelf afgedwongen. Deze overwinning geeft vertrouwen richting de competitie, maar we moeten het nu ook niet meteen overdrijven.”

 

Collega Marcel de Hoogt was kort en bondig in zijn analyse. ,,Het was helemaal niets. We zijn geslacht. We misten weliswaar meer dan een handvol spelers, maar dat zet ik zeker niet in als excuus. We misten de juiste instelling, we durfden niet te voetballen en we kwamen kwaliteit tekort. Tot aan vandaag was ik tevreden, maar deze wedstrijd moeten we maar zo snel mogelijk vergeten.”

 

Armond Dzulakian en Mats van der Poel brachten UVS op fraaie wijze aan de leiding. Jesper Neuteboom zorgde voor de 3-1 en weer Van der Poel voor een ruststand van 4-2. Daar tussendoor hadden Kim Theil en Kasper Michel iets teruggedaan. Na de pauze sloegen de blauwwitten een definitief gat met doelpunten van andermaal Dzulakian en Remy Constancia. Overigens haalde Van der Zwaan aan dat ook zijn ploeg nog verre van compleet kon uitkomen, maar dat hij hierdoor andere spelers heeft kunnen zien die de concurrentiestrijd in de kikkerpolder flink kunnen toenemen. Woensdag gaat UVS op bezoek bij De Meern, Voorschoten’97 is dan gastheer van FC Breukelen.

 

Basisopstellingen van de beide ploegen:

UVS: Van den Burg, Richardson, J.Neuteboom, Van Vliet, Rodjan, Klaassen, Akhamrane, Van der Weiden, Dzulakian, Van der Poel, R. Constancia.

Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Michel, K.Michel, Simonis, Dihal, Steenvoorden, Van der Plas, S.Constancia, Diets, Theil.