ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Alsof het een tussendoortje betrof. Voorschoten’97 is enkel maar bezig met de derde periode, maar moest nog wel ‘even’ FC Rijnvogels bekampen in de tweede periode. De thuisploeg kwam onbevangen voor de dag en dat leverde een 2-0 zege op tegen de kampioenskandidaat. De zegereeks van de geelgroenen bleef daardoor in stand. In maart werden vijf duels afgewerkt en zonder uitzondering tot een goed einde gebracht. Tien goals voor, eentje slechts tegen.

 

Waar komt dat succes ineens vandaan? Onze redactie vroeg het aan ex-ARC’er Derek Prins, die nu wekelijks zijn mannetje staat bij de runner-up. ,,Ik merk dat er geen druk op staat. Wij moeten niets. Dan speel je meer vrijuit en van daaruit zijn we nu successen aan het boeken. Dat het er vroeg of laat in zat, daar geloofden wij wel in. De laatste maanden krijgt een en ander gestalte. Verdedigend staat het goed en dat geeft veel vertrouwen naar de andere linies toe.”

 

VS zo VS za 24DPrinsDe prima reeks maakt dat Voorschoten’97 op dit moment veruit de belangrijkste gegadigde is voor het opstrijken van de derde periodetitel. ,,Die weg is nog lang, hoor. Het gaat wel steeds meer spelen, zo eerlijk moeten we zijn. Maar het hoeft allemaal niet per se en dat scheelt. Ons programma is nog knap lastig, maar er is veel vertrouwen. Tegen FC Rijnvogels hebben we best wel fases onder druk gestaan, maar ik kan niet zeggen dat zij ontzettend veel kansen hebben gekregen. Wij wonnen de slag op het middenveld, daar hadden we een mannetje meer. Ik denk enkel dat we vooral voor rust te vaak tegen onze eigen zestien speelden. Dat ging in de tweede helft veel beter en toen hebben we ook het verschil gemaakt.”

 

Prins was niet onder de indruk van de Katwijkse ploeg. ,,Ze misten dan wel Mitchel Beijersbergen, maar dan zou je zeggen dat er nog genoeg overblijft. Ik vind het veel van hetzelfde en ik ben van mening dat Delta Sport de beste ploeg heeft. Daar zijn we in de tweede helft weggespeeld. Tegen FC Rijnvogels is dat niet het geval geweest, ook daar niet.”

 

Bij Voorschoten’97 loopt het dus nu op rolletjes en het zou wel eens door kunnen lopen na 12 mei voor de mannen van sportpark Adegeest. ,,Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen. GHC heeft ook zo’n periode gehad. Nu maken wij zo’n flow mee. De creativiteit drijft meer en meer boven en het kan inderdaad nog leuk worden. Maar laten we in vredesnaam met beide benen op de grond blijven, want we hebben nog helemaal niets en met tegenstanders als SHO, BVCB, Delta Sport, Geinoord en ’s-Gravenzande wordt het lastig zat. Echte druk voelen we echter nog niet en onmogelijk is de missie in elk geval niet.”