HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Simon Jouby (Voorschoten ’97): ,,Maar eens winnen op een lelijke manier”

Simon Jouby (Voorschoten ’97): ,,Maar eens winnen op een lelijke manier”

-

ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- De wedstrijd tussen Zwaluwen ’30 en Voorschoten ’97 was er op voorhand één, waarbij voor beide ploegen de winst meer dan welkom was. De groen-gele brigade van trainer Marcel de Hoogt moest winnen om de aansluiting met de kop van de ranglijst enigszins te behouden. Bij winst konden de Voorschotenaren op gelijke hoogte komen met de opponent uit Hoorn.

Ook Zwaluwen ’30 was gebaat bij een driepunter. Na het tegenvallende resultaat tegen Forum Sport (4-2 nederlaag) moest Voorschoten ’97 opzij worden gezet om koploper FC Rijnvogels niet nog verder uit het oog te verliezen. Op voorhand werd dus een spannende tweestrijd verwacht. De verschillen op het veld bleken ook daadwerkelijk klein, waarbij uiteindelijk Zwaluwen ’30 in blessuretijd aan het langste eind trok: 2-1.

De beginfase was voor een gretig acterend Voorschoten ’97. De bezoekers kregen ook de eerste kans van de wedstrijd, maar de brilstand bleef intact. Niet veel later kwam er wel verandering in de score toen de vlugge Jaap Molenaar, eerder nog speler van Volendam en Rijnsburgse Boys de eerste de beste kans van de thuisploeg in een doelpunt omzette.

Na deze openingsgoal zakte de ploeg uit Hoorn vooral in op eigen helft en mochten de Voorschotenaren het spel maken. Het leverde veelvuldig balbezit op, maar echt grote kansen kwamen er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft bleef Voorschoten ’97 steeds de voetballende oplossing zoeken. Het team van De Hoogt zat prima in de wedstrijd, maar de beslissende actie bleef telkens uit. Doordat de 1-0 tussenstand lang intact bleef, besloot De Hoogt een middenvelder te wisselen voor een extra spits.

Het was nu eigenlijk alles of niets en even leek het er op dat het alles zou worden. Soufian Boukhidous schoot in de kluts raak en met nog vijf minuten op de klok kon de overwinning nog worden gepakt. Uiteindelijk leken de punten te worden gedeeld, maar in de absolute slotfase viel nog de 2-1, waardoor Voorschoten ’97 alsnog de boot in ging.

VS zo VS za 17SJoubyVoorschoten ’97-verdediger Simon Jouby (foto) analyseerde de wedstrijd nog maar eens rustig: ,,Het is eigenlijk heel simpel. Zij komen snel op 1-0, waarna wij de gehele eerste helft het initiatief hebben gehad. Het leverde circa 70% balbezit op en zij loerden op de counter. We hadden de wedstrijd goed onder controle, maar speelden vooral goed tot aan de “zestien”. Daarna wisten we het eigenlijk niet meer, waardoor we lange tijd niet scoorden. Uiteindelijk kom je dan toch nog op 1-1 en dan is het natuurlijk zuur als je door een klutsgoal (Frank Guijt klopte uiteindelijk zijn eigen doelman Robbert van der Post, red.) alsnog met lege handen staat.”

De formatie van De Hoogt oogst veelal lof met het vertoonde spel, maar het puntenaantal valt tot dusver tegen, weet ook Jouby: ,,Ja, we hadden eigenlijk verwacht wat meer punten te hebben na zeven wedstrijden. We hebben veel voetballend vermogen, maar het maken van doelpunten is tot dusver een probleem gebleken. Daarnaast hebben we een jonge groep, waarbij veel spelers zich nog voldoende kunnen ontwikkelen. Ook op het mentale vlak is dat het geval, want nu laten we soms nog te snel het koppie hangen. Eigenlijk moeten we ook gewoon een keer kunnen winnen op een lelijke manier. In deze wedstrijd heeft de tegenstander het ook slim aangepakt. Zij lieten ons komen en wachtten zelf op hun mogelijkheden via de counter. Ze hebben dat dus prima gedaan, maar toch hadden wij hier zeker niet hoeven te verliezen.”