ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- Marcel de Hoogt had het zaterdag zwaar op de bank bij Voorschoten’97. Zijn ploeg verloor met 3-1 bij Swift en de trainer had zich niet voor het eerst zitten verbijten. ,,Als je kansen mist vanaf drie meter en voor open doel houdt het op. Daar valt niet tegen te coachen. Voor rust was er niets aan de hand en toch staan we weer met lege handen. Een herhaling van zetten. Bah.”

 

Waar De Hoogt moedeloosheid vertoonde, was doelman Robbert van der Post milder gestemd. ,,We zijn goed begonnen en kregen inderdaad vier of vijf grote kansen. Maar daar staat tegenover dat Swift ook niet ongevaarlijk was. Vaak waren we in voorgaande wedstrijden beter dan de tegenstander in beide helften, maar dat was nu niet het geval. Op basis van de tweede helft noem ik dit een verdiende overwinning voor die ploeg. Zij gingen beter met de omstandigheden om en wij waren na de rust niet in staat om onder de druk uit te voetballen.”

 

2013 2014 Robbert van der PostVan der Post (foto) moest dus driemaal de gang naar het net maken, maar het feit dat hij tussen de palen staat doet hem deugd. De doelman woont in Woubrugge en begon bij die club. Daarna speelde hij vijf jaar in de jeugd bij ARC, waar hij later weer terug zou keren en tweede keeper werd achter Aäron Balk in de topklasse. Daar tussendoor speelde hij bij Feyenoord en beleefde hij een waar avontuur. Van der Post speelde onder meer met nu grote jongens als Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Miquel Nelom, Jerson Cabral en Leroy Fer.

 

Uiteindelijk redde hij het niet en op het moment dat hij dat te horen kreeg, waren andere BVO’s al weer bemand met andere doelmannen. Hij moest dus een stap terug doen en koos na ARC voor FC Rijnvogels. Bij de Katwijkers had hij echter Peter Messemaker voor zich en weer kwam de Woubruggenaar op het tweede plan. De huidige koploper hield dan ook rekening met zijn vertrek en dat balletje ging rollen via Derek Prins, die ondertussen van Voorschoten’97 terug ging naar ARC, en Leon Zoetemelk. Inmiddels heeft Van der Post de tweestrijd met Stephan van der Niet gewonnen en dus is Van der Post eindelijk eerste keeper.

 

,,Natuurlijk is het niet leuk om op de bank te zitten, maar ik had zowel bij ARC als bij FC Rijnvogels prima, ervaren keepers voor me. Ik begreep de keuzes van de trainers wel. Ik ben daar rustig onder gebleven en ben nu veel meer gerijpt. De voorbereiding liep lekker en ik voelde dat het nu wel zou lukken. Bij Voorschoten’97 heb ik mijn kans gegrepen en ik ben heel blij met de gemaakte keuze. Ik maak deel uit van een prima voetballende ploeg, die enkel nog wat ervaring mist om wedstrijden naar zich toe te trekken. Toch groeit het team en ik denk dat we ons best bij de eerste vijf kunnen spelen.”

 

Van der Post kijkt niet boos achterom. ,,Nee, want ik moest het afleggen tegen andere goeie keepers. Balk was een zekerheidje bij ARC en Messemaker heeft een sloot aan ervaring onder de lat, opgedaan bij IJsselmeervogels en Quick Boys. En als er een keuze wordt gemaakt voor een keeper na de voorbereiding wordt die niet zo snel meer gewisseld. Het is belangrijk voor een goalie om vertrouwen te krijgen. Dus als je dan eenmaal tweede keeper bent, is de kans groot dat dit zo blijft in het verloop van de competitie. Dat ik het niet heb gered bij Feyenoord is jammer, maar dat heb ik wel achter me gelaten. Ik richt me volledig op mijn huidige club en wil me door ontwikkelen.”

 

Van der Post zag Roberto Escudero vroeg scoren en was eveneens getuige van pech (paal en lat) en twee situaties waarin Voorschoten een 1 tegen 1 niet goed uitspeelde. Even voor rust konden de Amsterdammers langszij komen, een situatie waarover De Hoogt ook zijn beklag deed. ,,We hadden aangegeven dat die verdediger al diverse keren had gescoord. Dus bij standaardsituaties moesten we hem scherp in de gaten houden. Dat bleek helaas tegen aan dovemansoren gericht.”

 

Na de pauze werd het bij de gasten alleen maar minder en dreef Swift boven. De Hoogt andermaal: ,,Ze gingen erop en erover. Dat met veel vlieg-en renwerk. We werden weg gecounterd en hadden opeens weinig meer te vertellen. Onvoorstelbaar gezien de dominantie uit de eerste helft. Het is leuk te horen dat we zo’n leuk elftal hebben, maar ik word er niet vrolijk van dat we die wedstrijden waarin we het heft in handen hebben toch uit handen geven.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Post, Jouby, Guijt, Michel, Escudero, Gashi, Constancia, Krogt, Diets, Verlaan, Steenvoorden.