ts-voorschotenMo Bougrine kwam over van Foreholte naar de zondagtak van Voorschoten’97, dat aan het einde van het vorige seizoen afscheid nam van de tweede klasse. Voor de groengelen gaat het logischerwijs minder eenvoudig om de punten op te stapelen, maar de trainer weet zeker dat zijn ploeg zich gaat redden. ,,Sterker nog, we hadden niet overdreven gesteld al negen punten meer kunnen hebben.”

 

Bij de pauze van de competitie is Voorschoten’97 tiende met net iets meer dan een gemiddelde van 1 punt per wedstrijd (13 uit 12). Bougrine wandelt nog eens door de eerste reeks heen, gekoppeld aan wat commentaren. ,,We begonnen erg moeizaam met twee nederlagen, maar dat was wel tegen ploegen die nu om de titel spelen. In het begin moet je als nieuwkomer even aftasten waar jouw kracht ligt en dat van anderen. Op de twee nederlagen volgde een prima reeks met drie keer winst en een gelijkspel. Daarna kwam toch de klad er weer in en nam het vertrouwen zichtbaar af. Het knaagde vooral aan de ploeg dat er ook onnodig werd verloren. We konden het helaas niet opbrengen om er negentig minuten te staan. We kwamen tot zeventig en dat is te weinig en krijg je de rekening gepresenteerd.”

 

VS zo 40M.BougrineVoorschoten’97 werd niet heel vaak bezocht door Vrouwe Fortuna, maar Bougrine (foto) zoekt niet naar excuses. ,,Onze vaste keeper raakte geblesseerd en hij pakt simpelweg punten voor ons. Ook over Tim Kluivers hebben we niet altijd kunnen beschikken en daarnaast werden we achtervolgd door schorsingen. Dat neemt niet weg dat er genoeg materiaal overbleef, waarmee we in staat zijn geweest om meer punten te pakken dan nu het geval is. Vorig seizoen kon deze groep gas geven en een wedstrijd meteen beslissen, maar dat is over. Ik vind dat de meeste ploegen vooral in aanvallend opzicht veel kwaliteiten hebben en in defensief opzicht kwamen we daardoor vaak in de problemen. Dat laatste omdat we niet scherp genoeg waren. In deze klasse wordt dat afgestraft, vooral ook omdat de onderlinge verschillen tussen de meeste ploegen gering is. In die twintig minuten die we dus dikwijls niet thuis gaven, kregen we dan tikken te verwerken.”

 

Bougrine zag zijn ploeg heel slecht spelen bij HMSH, maar toch profiteerde die tegenstander pas laat van het povere optreden van de kampioen van vorig seizoen. ,,Het zou pikken zijn geweest, maar omdat HMSH maar niet scoorde kregen we nog vier situaties waarin we een goal hadden kunnen maken. Eigenlijk onvoorstelbaar, want we werden door de bank genomen weggespeeld. Ook tegen Schipluiden was het slecht en puur vechtvoetbal. Daar staat tegenover dat we TOGB en HVV, die laatste nadat zij terugvielen na een sterke opening, van de mat tikten. VUC thuis was een hele rare wedstrijd. 0-2 achter, terugkomen tot 3-2 en een enorme kans krijgen op de genadeklap en dan toch nog aan het kortste eind trekken. Samengevat vind ik dat we er te weinig uitgehaald hebben en dus vol aan de bak moeten na de winterstop. Dat we prima meekunnen, is voor mij wel duidelijk. Het zou niet gek zijn geweest om op 22 punten te staan nu, maar die punten hebben we niet dus zal er kwalitatief gezien toch nog het nodige aan schorten. Het is heel belangrijk hoe we de competitie hervatten. Als we winnen van Vredenburch nemen we verder afstand van de onderste plaats, maar bij verlies is de voorsprong nog maar heel gering.”

 

De nu bijna een half seizoen onderweg zijnde Bougrine heeft wel moeten wennen aan de spelersgroep. ,,Bij Foreholte hoorde je eigenlijk nooit wat en hier is iedereen behoorlijk mondig. Op zich geeft dat niet, maar het mag wat mij betreft wat minder. Soms gaan ze echt tekeer, omdat ze willen dat het beter gaat. Dan bedoelen ze het op zich goed, maar het gaat wel eens ten koste van de zelfkritiek. Wijzen is natuurlijk makkelijk, maar op deze manier spelen jongens nog wel eens tegen zichzelf.”

 

Volgend seizoen staat de trainer die zelf onder meer uitkwam voor SJC, UVS en Katwijk weer voor de groep, want hij is wel op zijn plaats op Adegeest. ,,Ik ken de jongens ondertussen goed en het is fijn werken hier. Gelukkig is er wel een omslag gaande. Voorheen stroomde de A-jeugd steevast door naar de zaterdagtak, maar nu kunnen spelers zowel trainen bij de zaterdag als zondag. En zo kunnen we ook spelers doorgroeien naar de zondagtak, waarbij ze dus op het niveau van de tweede klasse kunnen komen. Jonge gasten zijn van harte welkom, want bepaalde spelers zullen misschien wel gaan afzwaaien en dan moet er wel wat achter zitten.”

 

Dit seizoen zag Bougrine zonder twijfel wel dat zijn ploeg de nodige vorderingen maakte. ,,We zijn gaandeweg gaan meevoetballen en daar hebben we ook de kwaliteiten voor. Als je automatisch achteruit gaat lopen dan ga je er aan in deze klasse. Onze opbouw is ook sterk verbeterd. Nu moeten we enkel nog stabieler worden. Als dat lukt dan komt het wel goed met dit Voorschoten.”

 

De nummer tien van de ranglijst heeft doelman Marcel Quax weer terug en moet het enkel nog doen zonder Kluivers (polsblessure, red.) en Dario Tunjic, die de laatste wedstrijd uitzit van zijn schorsing van vijf wedstrijden (aanvankelijk waren het er zeven, red.). Afgelopen weekend werd er aan teambuilding gedaan in Groningen. Bougrine was er even getuige van. ,,Ik ben er pas zaterdags heengegaan. Prima zo’n weekend voor een groep. Ik hoef daar enkel niet het hele weekend bij te zijn. Nu kan de knop weer om en gaan wij ons richten op Vredenburch, een belangrijke pot. Dinsdagavond oefenen we tegen UVS. Heerlijk, dat we weer beginnen.”