ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- Frank Guijt sprak van een mooi resultaat van ‘zijn’ Voorschoten’97 tegen koploper Deltasport (1-1). ,,Misschien hadden we op basis van de tweede helft zelfs meer verdiend, maar eerlijk gezegd kwamen we voor rust niet aan voetballen toe. Wanneer je gelijkspeelt tegen de aanstaande kampioen, is dat niet verkeerd. En we doen nog steeds mee in de derde periode, hoewel het niet zal meevallen om die prijs te pakken.”

 

Voorschoten’97 tegen Deltasport was niet de wedstrijd van de kansen, vond ook de verdediger die eerder bij Quick Boys zijn kunsten vertoonde. ,,De eerste helft was zeker voor de ploeg uit Vlaardingen. Niet dat zij veel kansen kregen, maar ze hadden wel een overwicht. Wij kwamen nauwelijks in de buurt van hun hok. De 0-1 stand was niet meer dan normaal. Na de rust kropen wij meer uit de schulp en gaandeweg konden wij hen de wil opleggen en flinke druk uitoefenen. Na de 1-1 zat er eigenlijk meer in, maar zover kwam het helaas niet.”

 

VS zo VS za 13FGuytVoorschoten kende een prima fase in de competitie en kwam pardoes op de eerste plaats uit in de derde periode. Nederlagen tegen SHO en BVCB gooiden echter roet in het eten. ,,Ik dacht eigenlijk dat het over zou zijn, maar met dit gelijke spel en nog twee wedstrijden voor de boeg zijn er nog kansen, mede ook door de andere uitslagen. Mochten we twee keer winnen dan is de kans groot dat we een prijs hebben. We spelen onder meer nog tegen ’s-Gravenzande en dat is een directe concurrent.”

 

Guijt spreekt van een super zet wanneer het gaat over zijn overgang van Nieuw-Zuid naar Adegeest. ,,Dat mag je zeker stellen. Daar speelde ik in het derde en af en toe mocht ik minuten maken bij het tweede. Een echte kans op het grote werk kwam er niet en ik had geen zin om daar op te wachten. Via via kwam ik uit bij Voorschoten. Ik kwam wat laat van vakantie terug en startte in 2. Dat ging lekker en sinds DSVP uit heeft de trainer wat omzettingen gedaan en vanaf dat moment heb ik mijn kans gepakt. Enkel door blessures heb ik Vitesse Delft en FC Rijnvogels gemist, maar voor het overige sta ik in de basis en heb het erg naar mijn zin. Het is een mooie club en de groep is erg leuk.”

 

Hoewel de weg nog lang is, kan het zo zijn dat de nog wel in Katwijk woonachtige Guijt mag ruiken aan de hoofdklasse. ,,Er ligt een kans en het zou natuurlijk heel leuk zijn om dat niveau te halen. Nee, ik ben helemaal niet bezig met een terugkeer naar Quick Boys. Het is goed zo.”

 

Trainer Marcel de Hoogt was het eens over de verhoudingen op het veld. ,,De eerste helft was voor Deltasport, de tweede voor ons. Ik vond het dit keer wel veel weg hebben van een ren-je-rot-wedstrijd. Een gelijkspel is niet verkeerd tegen de beste ploeg met de meeste individuele kwaliteiten. We leven nog steeds en gaan zien waar voor ons de eindstreep ligt.”

 

De gelijkmaker van Voorschoten’97 kwam op naam van Jim van der Krogt, na een prima combinatie met Rodney Sno en Joshua Steenvoorden. Bij de thuisploeg was Maurice Fransen na blessureleed weer terug aan het front. Steenvoorden was op de bank gestart vanwege het achterblijven van trainingsarbeid en Roberto Escudero en Patrick Duarte waren beide niet fit genoeg om in de basis te starten.

 

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Guijt, Prins, Korteling, Verlaan, Windhorst, Michel, Van der Krogt, Sno, Fransen, Pen.