Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Marcel Quax (Voorschoten ’97): ,,In veilige haven en nu hopen op meer”

Marcel Quax (Voorschoten ’97): ,,In veilige haven en nu hopen op meer”

-

ts-voorschoten(Zondag,2C)- Voorschoten ’97 doet het de laatste tijd meer dan naar behoren in de tweede klasse C op zondag. In de laatste wedstrijden werd het puntenaantal opgeschroefd naar 34 en daarmee is de ploeg van trainer Mo Bougrine definitief veilig. De drang om drie punten te pakken in de inhaalwedstrijd tegen Delft was groot, want in de laatst gespeelde wedstrijd werd er met 2-1 verloren tegen laagvlieger Oliveo. Ondanks deze uitglijder hebben de groengelen nog altijd kans op promotie, al telde deze inhaalwedstrijd nog mee voor de tweede periode.

Onder goede weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt in en tegen Delft. De Voorschotenaren waren gretig en kwamen voortvarend uit de startblokken. Er werden veel ballen op eigen helft veroverd en de passing richting de spitsen was secuur. Wel had de ploeg van Bougrine een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Het was hierbij goaltjesdief Niels van den Berg die het net wist te vinden. Een prima start dus, maar de wedstrijd was slechts vijf minuten oud. Een aantal minuten later was het echter al 0-2. In dit geval was het aanvaller Mike Nikic die de score wist te verdubbelen.

Voorschoten ’97 leek dus op rozen te zitten en een mooie uitslag leek in de maak. Toch kreeg de thuisploeg plots een strafschop toegekend. De scheidsrechter wees volkomen terecht naar de stip, nadat Voorschoten ’97-verdediger Frank van de Heuvel de bal op de hand had gekregen. Goalie Marcel Quax werd kansloos gelaten, waardoor de spanning weer helemaal terug was. In het restant van de eerste helft bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Dit overwicht werd vlak voor rust uitgedrukt in een grotere marge. Mike Nikic was net wat eerder bij de bal dan de uitgekomen Delft-goalie en tikte deze vakkundig met een boog in het doel: 1-3.

De marge was dus weer twee, maar in de rust werd in de Voorschoten ’97 kleedkamer verzocht de scherpte te behouden. De Voorschotenaren voldeden aan het verzoek van Bougrine, want ook in de tweede helft was het voornamelijk Voorschoten ’97 dat de dienst uitmaakte. Het was eigenlijk wachten op de bevrijdende 1-4 en het was Niels van den Berg die uiteindelijk de wedstrijd definitief in het slot gooide. Zijn treffer was identiek aan de treffer van Mike Nikic vlak voor rust. Vervolgens werd er niet meer gescoord, waardoor de Voorschotenaren met een goede overwinning huiswaarts keerden. Hierbij had het revanche genomen op de ploeg uit Delft, want eerder dit seizoen werd er op sportpark Adegeest met 2-4 verloren.

VS zo 16MQuaxVoorschoten ’97-goalie Marcel Quax (foto) was content met de overwinning van zijn ploeg: ,,We begonnen erg goed aan wedstrijd en stonden al snel op 2-0. Helaas kregen we toen een penalty tegen. Ik zat wel in de goede hoek, maar kon hem helaas niet keren. Mike Nikic maakte vlak voor rust een goede goal, waardoor we met een lekker gevoel gingen rusten. Gelukkig juichten we niet te vroeg en zijn we goed doorgegaan. Niels maakte er net als Mike twee en we kruipen steeds meer richting de subtop. Ik ben erg blij dat we al veilig zijn, want dat maakt het voetballen toch net even wat makkelijker.”

Over een eventueel seizoenstoetje zei Quax nog het volgende: ,,Het zou natuurlijk erg leuk zijn als extraatje en we gaan er ook voor met zijn allen. Daarentegen is het niet zo dat we die periodetitel echt moeten halen, dus we kunnen redelijk vrijuit voetballen. Onder Mo Bougrine doen we het goed in de tweede klasse. Dit is zijn eerste jaar bij de club en ik vind dat hij Stefan Luykx prima vervangen heeft. We spelen nu wat anders dan vorig jaar, maar Mo is wel een zelfde type trainer. Dit seizoen zakken we wat meer in, maar daarbij zetten we wel veel druk op eigen helft. Vervolgens proberen we snel de spitsen te zoeken en dat lukt de laatste weken aardig, moet ik zeggen. Het is de komende weken nog even afwachten waar het schip uiteindelijk strandt.”