Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Nikivor van Rhijn: ,,Verlies is verdiend op basis van tweede helft’’

Nikivor van Rhijn: ,,Verlies is verdiend op basis van tweede helft’’

-

ts-voorschoten(Zondag, 2C) – Ook na dit weekend blijft de zondagtak van Voorschoten ’97 nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Het leverde dit keer zelfs geen enkel punt op voor de groengelen. Waar in de voorgaande wedstrijden vier van de vijf in een gelijkspel eindigden, verloor de ploeg van Mo Bougrine nu voor de tweede keer dit seizoen. Op Adegeest was Delft in de inhaalwedstrijd met 1-2 te sterk.

,,We hadden het vertrouwen en het idee dat we tegen deze ploeg punten konden halen’’, aldus Voorschoten-verdediger Nikivor van Rhijn. ,,Maar het zat er helaas weer niet in voor ons.’’

VS zo 12BHogewoningDe thuisploeg legde desondanks een prima eerste helft op de mat en kwam via Van Rhijn, op aangeven van Ivo Nolet, dan ook op voorsprong. ,,Met name het eerste half uur was prima van onze kant’’, vertelt de enige doelpuntenmaker  van Voorschoten ‘97. ,,Het opbouwen ging prima en vanaf de eerste minuut kregen we al een goede kans. Zo had Benny (Hogewoning, red., foto) misschien al direct een penalty moeten krijgen, nadat hij alleen voor de keeper stond en onderuit werd gehaald.’’

Even later vergat dezelfde Hogewoning de bal breed te leggen op collega-aanvaller Eelke van Dijken, waardoor weer een grote kans om zeep werd geholpen. Na een sterk eerste half uur werden de gastheren in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf steeds meer naar achteren gedrukt. Van Rhijn: ,,Ik had toen al het idee dat zij beter werden.’’

Na de rust werd de gedachte van Van Rhijn alleen maar versterkt, toen binnen vijf minuten de stand werd omgebogen. ,,In de pauze hebben we wat dingen omgegooid, maar dat pakte misschien wat verkeerd uit. We hadden echt het idee dat we in de tweede helft verder konden gaan met wat we in de eerste 45 minuten hadden laten zien. Het is dan zuur dat je gelijk twee doelpunten tegen krijgt in zo’n kort tijdsbestek, want dat was een behoorlijke klap. We gingen er bij beide tegendoelpunten te slap in. De eerste goal kwam uit een counter en de tweede kwam voort uit een hoekschop.’’

Vervolgens werden de gaten alsmaar groter op het veld en kon het elftal van Bougrine het steeds meer moeilijker belopen, mede doordat er achterin één-op-één werd gespeeld. Toch kwam het nog een aantal keren dichtbij de gelijkmaker. Zo had Van Dijken de 2-2 op z’n hoofd en kwam Django Vink een teenlengte tekort. Ook via corners en vrije trappen was Voorschoten ’97 nog een enkele keer gevaarlijk.

Van Rhijn miste een leider in het team. ,,Er had iemand op moeten staan aan onze zijde, maar dat gebeurde niet. Doordat de ruimtes groter werden, speelden we veel meer de lange bal. Ook de omschakeling was minder in de tweede helft. We verloren veel de tweede bal. De organisatie was weg en daarom miste ik iemand die het had kunnen neerzetten. Iemand als Mike Nikic bijvoorbeeld. Die missen we wel voorin. We hadden hem tegen Delft goed kunnen gebruiken. Zeker op het moment toen de ruimtes groter werden. Dan was Mike (Nikic, red.) iemand geweest die dan de bal had kunnen vasthouden.’’

Gevolg van deze nederlaag is dat Voorschoten ’97 een van onderen staan. Van Rhijn vindt dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden de komende tijd. ,,In die één-op-één situatie moet de organisatie goed zijn en dat was het gewoon niet. Komende dinsdag hebben we zoals gebruikelijk een nabespreking van de wedstrijd waarin goede en slechte punten naar voren komen. Waarschijnlijk komt dit dan ook ter sprake.’’

Feit blijft dat de zondagtak van Voorschoten te weinig scorend vermogen in huis heeft. ,,Ja, gezien de kansen in de eerste helft had er meer in gezeten. Het zegt genoeg dat ik als rechtervleugelverdediger scoor. Op basis van de tweede helft hebben wij verdiend van hun verloren. Bij ons ging er meer fout dan bij Delft.’’

Komende zondag staat er weer een thuisduel op het programma. Dit keer komt koploper Schipluiden op bezoek. ,,Er liggen altijd mogelijkheden’’, aldus Van Rhijn. ,,Ik heb eerder tegen Foreholte en GONA gespeeld met het eerste en daar hadden we zeker kansen om te winnen. Dus we gaan het zien.’’