ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- De teleurgestelde Voorschoten-spits Patrick Duarte hoopt na het 0-0 gelijkspel bij Geinoord diep in zijn hart nog op een periodetitel, maar beseft terdege dat de kans hierop wel heel erg sterk is gereduceerd. SHO is de grote kanshebber, maar ook FC ‘s-Gravenzande en eventueel Spijkenisse kunnen nog met de eer strijken. Gravenzande is de tegenstander in de laatste wedstrijd. Op sportpark Adegeest zal het dan moeten gaan gebeuren en dan maar hopen dat SHO bij GHC onderuit gaat. ,,Misschien bewijst GHC ons een vriendendienst” , laat Duarte verlangend weten.

 

VS zo VS za 08PDuarteMaar Voorschoten ’97 zal in de eerste plaats zelf moeten presteren, hetgeen in Nieuwegein werd nagelaten. Bij Geinoord had de ploeg de touwtjes volledig in handen, maar faalde in de afwerking. ,,Het was eenrichtingverkeer”, blikt Duarte (foto) terug. ,,Jammer dat de vele kansen onbenut bleven. Maurice Fransen, Frank Guijt en Rodney Sno hadden goede mogelijkheden, maar de bal ging er niet in.” De ondertoon in zijn stem spreekt boekdelen. Want deze wedstrijd hadden de mannen van Marcel de Hoogt nooit uit handen mogen laten glippen. Een wedstrijd waarin Roberto Escudero in de laatste fase nog tegen een rode prent aan liep. ,,Erg dom van hem om tegen de scheidsrechter te praten. Een man die dramatisch slecht floot, daar kun je zoiets van verwachten”, is Duartes verwijt aan de leidsman. Maar goed, Patrick heeft de hand in eigen boezem gestoken en het terechte oordeel is dan ook dat zijn team het zelf heeft laten liggen. Overigens heeft hij de moed nog niet laten varen: ,,We gaan tot het laatst door.” Zaterdag weet hij hoe de zaken ervoor staan.

 

Dat geldt uiteraard ook voor trainer de Hoogt: ,,Een gemiste kans? Nou, wat dacht je van minimaal zes gemiste kansen? Het is wat mij betreft heel simpel: je kunt hoog of laag springen, maar als je niet scoort met zoveel kansen…dan stopt het verhaal. Doodzonde, we hadden er geweldig voor kunnen staan.”

 

De oefenmeester had ook nog wat andere noten op zijn zang. ,,Een rode kaart voor de thuisploeg was op zijn plaats geweest. Een elleboogstoot, pal voor onze ogen. En de tegenstander heeft wel meer middelen aangewend om ons het spel onmogelijk te maken. Uiteindelijk pakten wij juist kaartren, waardoor we Derek Prins en Roberto Escudero moeten missen volgende week. Dan hebben we Kasper Michel en Jim van der Krogt weer terug, maar zo blijven we wegstrepen.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Guijt, Prins, Korteling, Windhorst, Escudero, Steenvoorden, Pen (Duarte), Fransen, Sno.