vrijdag, april 19, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Remisereeks Voorschoten ’97 (zo) houdt aan

Remisereeks Voorschoten ’97 (zo) houdt aan

-

voorschoten nieuw 2013(Zondag, 2C) – ,,Verschrikkelijk’’, baalde Niels van den Berg van de puntendeling met Excelsior ’20 (3-3). De aanvaller van Voorschoten ’97 (zo) zag zijn team al voor de vierde keer dit seizoen gelijkspelen en dat terwijl de ploeg pas vijf wedstrijden speelde. Voor Van den Berg was het nog extra zuur, omdat hij in de eerste minuut direct uitviel met een spierblessure. Hij is naar alle waarschijnlijkheid de komende vier weken uitgeschakeld met een scheurtje in zijn bovenbeenspier.

VS zo 03NvdBergTekenend voor Voorschoten ’97 (zo) dit seizoen is –  naast de vele gelijke spelen – het weggeven van een voorsprong. Dat bleek ook tegen Excelsior ’20 weer het geval. Roy Elligens bracht de bezoekers uit een vrije trap op voorsprong en daarna viel al snel de gelijkmaker. In de tweede helft gebeurde exact hetzelfde. Ivo Nolet schoot de 1-2 binnen uit een penalty, waarbij een verdediger van Excelsior overigens geel kreeg, en binnen een mum van tijd stond het uit het niets 2-2. ,,Het zit nog niet mee tot nu toe’’, verklaart Van den Berg (foto). ,,We geven te snel een voorsprong weg en we krijgen bovendien te veel tegengoals te verwerken. Ook scoren we te weinig als je kijkt naar het aantal kansen dat we krijgen. Tegen Excelsior hadden we de wedstrijd eigenlijk ook al eerder moeten beslissen.’’

Dario Tunjic was verantwoordelijk, op aangeven van Eelke van Dijken, – die na blessuretijd weer voor het eerst binnen de lijnen kwam – voor opnieuw een voorsprong voor de mannen van Mo Bougrine. Vervolgens was het alle hens aan dek. ,,We werden continu onder druk gezet’’, vertelt Van den Berg. ,,Ivo (Nolet, red.) en Vicent (van Veen, red.) werden eraf gestuurd met een tweede gele kaart, waardoor we van een overtal plotseling overgingen naar een ondertal.’’

In de 88e minuut kwamen de gastheren weer langszij, nadat de bal voor de zoveelste keer in de zestien werd gepompt. Volgens Van den Berg was het weer pech. ,,Voor hetzelfde geldt winnen we gewoon met 3-2. Aan de andere kant hadden we ook alsnog kunnen verliezen in de acht minuten blessuretijd.’’

Bougrine en zijn volgelingen zijn nog niet op het niveau van afgelopen seizoen. ,,Alle puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen’’, denkt Van den Berg. ,,We hebben een sterk team en de ploeg is redelijk hetzelfde gebleven, met uitzondering van twee wijzigingen. Maar we missen de scherpte vanaf het begin van de wedstrijd. En we verzamelen ook nog te veel gele kaarten, omdat we eigenlijk vaak te laat zijn in de duels. Ik denk als wij weer een keer winnen, dat het dan vanzelf wel weer terugkomt. Dan kunnen we weer goede reeksen gaan neerzetten, evenals vorig seizoen. We moeten ons nog geen zorgen gaan maken, want we kunnen stellen dat we in ieder geval moeilijk te kloppen zijn (haha).’’