ts-voorschotenEr zijn vandaag de dag weinig spelers die nog aan clubtrouw doen of beter gezegd, clubliefde in het voetbalbloed hebben. Uitzonderingen bevestigen soms de regel in het leven. Zo’n uitzondering op de veel van hot naar her zwervende voetballers vormt de 32-jarige Robert Toret. Hij is zijn leven lang –vanaf zijn zesde- actief in voetballend Voorschoten. Sinds 1997 dus de fusieclub waar hij in het vlaggenschip van de zondagtak speelt, maar de eerste voetbalveters strikte Robert in het toenmalige SVLV (Sport Vereniging Laurentius Voorschoten).

 

Aardige papieren

VS zo 19RToretToret is al jarenlang –inmiddels dertien- de vaste waarde op zijn vaste stekkie en dat is de rechtsbackpositie. Ook in de nieuwe voetbaljaargang zal menige spits hem daar tegen komen. De routinier blikt terug op het vorige seizoen maar natuurlijk is het vizier op de komende competitie gericht. Over vorig seizoen: ,,Het kan soms raar lopen. Wij hadden in de derde periode aardige papieren maar als je in een wedstrijd zoals die tegen Oliveo met 1-0 voor staat en verzuimt afstand te nemen, gaat het vaak mis. Twee schlemielige tegengoals en je verliest met 2-1. Nu is Nieuwkoop via de nacompetitie lachende derde en speelt in de eerste klasse”, jammert hij nog een beetje na. Maar Robert is bovenal realist. ,,Wij zijn uiteindelijk als vijfde geëindigd en daar hadden we van tevoren voor willen tekenen.”  Gedane zaken nemen echter geen keer dus is de blik vooruit gericht.

 

Rommelig

De voorbereiding verliep tot op heden erg rommelig. ,,Er waren nog een aantal spelers niet beschikbaar en nieuwe jongens moeten worden ingepast. Ook was nog niet iedereen ‘wedstrijdfit’. We speelden een aantal keren gelijk waarvan de wedstrijd tegen DHL misschien wel de beste was want na een 0-3 achterstand werd het uiteindelijk nog 4-4.” Langdurige blessures kent de groep van trainer Mo Bougrine die aan zijn tweede seizoen bij de geel-groenen begint gelukkig niet. ,,Ik verwacht een leuk seizoen”, voorziet Toret in zijn glazen bol. Volgens hem zijn de krachtsverschillen niet erg groot en zitten er geen uitgesproken zwakke broeders bij. Nieuwkomers zoals Teylingen, Foreholte en ROAC zijn in de optiek van de routinier goed voetballende teams die het seizoen interessant kunnen maken. ,,In de breedte is het een aardige indeling.”  Over zijn eigen team: ,,In de achterste linie en op het middenveld hebben wij volgens mij meer mogelijkheden. Maar voorin zal het vertrek van topscorer Mike Nikic ongetwijfeld een gemis zijn”, analyseert Toret de potentie van de nieuwe groep.

 

Kansen?

Robert Toret is realist en optimist tegelijk. Uitgaande van de eigen mogelijkheden van het team wil hij toch hoog inzetten. ,,Daar hou ik van”, klinkt het gedecideerd. ,,Vorig jaar vijfde, dus nu vierde”, grapt hij. Maar in het onderbewustzijn zal ook bij Robert Toret de wens leven om nog iets meer dan die vierde plek te bereiken. Of misschien nu wel nacompetitie die vorig seizoen aan de neus voorbij ging? Voorschoten’97 is gebrand om de grilligheid in de resultaten van vorig seizoen eruit te halen. De mogelijkheden liggen er om winst te boeken, zo lijkt het.