ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Voorschoten’97 gaat onverdroten door waar het gebleven was. De ploeg van Marcel de Hoogt verstevigde de koppositie in de derde periode, niet in de laatste plaats door zelf ruim te winnen bij Vitesse Delft (0-3). ,,Na de rust ging het eigenlijk heel makkelijk en deze uitslag valt feitelijk nog mager uit. Maar goed, de cijfers van de laatste tijd zijn best aardig”, sprak De Hoogt met gevoel voor understatement.

 

Al dan niet met het nodige geluk had Joshua Steenvoorden in de eerste helft al voor een voorsprong gezorgd, met een door de wind gedragen inzet. Wouter Pen mikte eerder op de paal namens de bezoekers. Na de onderbreking en de 0-2 van Patrick Duarte was het verweer van de thuisploeg te verwaarlozen en voegde Maurice Fransen nog een doelpunt toe als topscorer van de geelgroenen. De spits raakte vervolgens nog de lat, maar de punten waren al lang en breed in de pocket.

 

VS zo VS za 10REscuderoRoberto Escudero begon op de bank en kwam daar niet vanaf. Opvallend, want de middenvelder is normaal gesproken een vaste waarde. De ervaren speler daarover. ,,Ik weet eigenlijk niet waarom ik niet heb gespeeld. Wel is het zo dat ik na de winterstop wat pijntjes heb, vooral de achillespezen en de kuit spelen regelmatig op. Maar ik had wel kunnen spelen, maar daar dacht de trainer kennelijk anders over. Ik kan je verzekeren dat het geen pretje was om op de bank te zitten bij die snertkou. Ik heb nog wel gevraagd waarom ik geen speelminuten mocht maken. Zijn uitleg was dat het niet goed zou zijn om koud te wisselen. Ik ga er vanuit dat ik snel weer speel in elk geval. Voor nu gooi ik geen olie op het vuur, want het draait goed en dan ga je niet lopen zeuren.”

 

Voorschoten’97 is bezig aan een prima serie en daar heeft Escudero wel een verklaring voor. ,,We zijn meer gaan denken in voetballende oplossingen. Dat pakt goed uit. De tegenstanders die we recent moesten bekampen, doen dat een stuk minder en gelukkig drijft ons voetbal nu boven. Voor de winterstop kregen we veel goals tegen en dat is nu anders. Het staat veel beter. Wel moet ik zeggen dat ik Vitesse heel zwak vond. Als je vol tegen degradatie speelt, verwacht je dat zo’n ploeg de tanden laat zien. Daar hebben we echter niets van gezien. Benschop gaf vorige week nog meer tegenstand en zo hoort het ook natuurlijk. Vooral in de tweede helft hadden ze niets in te brengen.”

 

Trainer De Hoogt had los van de uitspraak van Escudero aangegeven niet enkel blij te zijn met de vierde overwinning op rij. ,,Ik kan beschikken over een fitte selectie en dat is wel anders geweest. We kunnen keuzes maken en daardoor hebben we meer mogelijkheden. Een belangrijk feit, want we gaan de beslissende fase in.”

 

Over die laatste maanden sprak Escudero al evenzo. ,,Er komen nog flink wat uitdagingen aan. Te beginnen met FC Rijnvogels. Ik denk dat de kansen gelijk liggen. Daar speelden we ook een helft prima mee. Voorschoten krijgt nu de echte testen en dan zullen we zien waar we staan. In elk geval hebben we nu de vierde plaats voor het grijpen en die plaats was lange tijd niet zichtbaar voor ons.”

 

Escudero heeft de intentie om door te gaan bij de eersteklasser, maar hij wacht nog op een vervolggesprek. ,,Ik heb het hier naar mijn zin, maar ik wil wel weten waar ik aan toe ben. Ik steek echter niet onder stoelen of banken dat ik graag nog een keer in de topklasse speel. Die ambitie heb ik gewoon. Het verschil tussen de middenmoot hoofdklasse en de toppers in de eerste klasse is te verwaarlozen, denk ik. De topklasse is een ander verhaal.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Prins, Korteling, Verlaan, Steenvoorden, Michel, Van der Krogt, Pen, Fransen, Sno.