dinsdag, april 23, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Simon Jouby (V’97): ,,Deltasport kloppen? Waarom niet?”

Simon Jouby (V’97): ,,Deltasport kloppen? Waarom niet?”

-

ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- Weken achtereen had Voorschoten’97 er de sokken in, maar door twee nederlagen in een week tijd viel de ploeg van Marcel de Hoogt terug in de derde periode, waarin Spijkenisse nu de beste papieren heeft. Na SHO was het dit keer BVCB, vorige week ook al winnend van RCL, dat drie punten weggriste voor de neus van de geelgroenen (3-1).

Trainer de Hoogt draaide niet om de hete brij heen. ,,Het was heel slecht van twee kanten. Daarover was mijn collega (Edwin Vurens, red.) het ook roerend eens. We creëerden te weinig en als dat al lukte dan faalden wij in de afwerking. BVCB kwam eenmaal voor ons doel in de eerste helft. Dat was vlak voor rust. Bij een vrije trap schoot een speler van hen finaal in de grond. Per toeval komt die bal bij een medespeler en hij valt nog binnen bij ons ook. Exemplarisch voor deze wedstrijd.”

De coach gaf in de rust aan dat er nog geen man overboord was, want BVCB speelde uiteindelijk net zo pover of minder dan dat. De woorden waren nog maar net in de oren geknoopt of het was koud uit de rust 2-0. ,,Onvoorstelbaar dat we op deze manier de tweede helft in stapten. We hebben het daarna nog wel geprobeerd, maar het zat er eenvoudigweg niet meer in.”

VS zo VS za 17SJoubySimon Jouby (foto) kopte nog wel raak namens Voorschoten’97, maar via de counter werd het uiteindelijk 3-1 voor de brigade van Vurens. ,,Op dat moment hadden we Peter Korteling al naast Roberto Escudero in de spits gezet, maar ons hoofd lag al onder het hakblok. Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan. BVCB was echt niet beter en als je qua veldspel heer en meester bent, mag je niet verliezen. Of we uitgeteld zijn? Dat hoeft nog niet, maar ik vrees wel dat we nu drie overwinningen nodig hebben uit even zoveel wedstrijden. Zeg nooit nooit, zeggen ze dan. Maar deze nederlaag is ronduit teleurstellend, dar kan ik niet meer van maken.”

Bij de bezoekers ontbrak nog steeds doelpuntenmaker Maurice Fransen. Doelman Mathijs Keemink was ook geblesseerd en ook Liam de Ruiter kon om die reden niet spelen. Daarnaast waren Kasper Michel en Jim van der Krogt geschorst.

Jouby speelde dus wel en scoorde, maar baalde eveneens van de vertoning die maar snel vergeten moet worden. ,,Er zat vrij weinig voetbal in. Er was geen opbouw en als het middenveld wel een keer kon worden ingespeeld, was het vervolg er vaak niet. In de eerste helft schoten we eenmaal op het doel. Da’s natuurlijk helemaal niks. En toch waren we zelfs dan beter. Het zegt alles over het niveau van de wedstrijd, lijkt mij.”

Na de 2-0 toonde Voorschoten wel een ander gezicht, maar toen was de beer feitelijk al geschoten. ,,We werden feller en kwamen tot 2-1. We geloofden er even in, maar na hun derde doelpunt was het over en uit. Eigenlijk voelde ik het aankomen. We misten er al wat en Stephan (Van der Niet, red) kon maar net op tijd het doel gaan verdedigen. Hij moest uit Keulen komen. Allemaal niet ideaal.”

Jouby miste een hoop wedstrijden, maar als hij fit is staat hij in de basis. ,,In de voorbereiding was ik al geblesseerd. Daarna kwam ik terug en speelde een wedstrijd of vijf. Vervolgens kreeg ik weer een enkelblessure en dat zorgt voor een seizoen met veel tegenslag. Wat dat betreft hoop ik dat ik volgend seizoen weer helemaal fit ben.”

Zover hoeft Jouby natuurlijk nog niet te kijken. Er valt nu ook nog wat te halen. ,,Ik heb vertrouwen in een eindsprint. Met negen punten komen we heel ver richting de nacompetitie. Ja, volgende week Deltasport, de nummer 1. Daar kunnen we van winnen. We hebben laatst ook FC Rijnvogels met een nederlaag naar huis gestuurd, dus waarom zou dat nu niet lukken? Hopelijk is Maurice er weer snel bij. Zijn doelpunten kunnen we wel gebruiken. De geschorsten zijn in elk geval weer van de partij. Nee, ikzelf niet. Ik ben nu geschorst.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Guijt, Prins, Verlaan, Korteling, Windhorst, Jouby, Steenvoorden, Pen, Duarte, Sno.